Mediafax.biz Exclusiv

Afacerile hotelului de cinci stele City Plaza din Cluj au crescut anul trecut cu 11%

Autor: Laurentiu Cotu

23.01.2012, 10:30 153

Potrivit conducerii hotelului din Cluj, segmentele care au contribuit semnificativ la creşterea afacerilor au fost cazarea şi evenimentele.

Anul trecut, gradul mediu de ocupare alCityPlazaa fost de 66%, iar pentru acest an reprezentanţii hotelului mizează pe un grad mediu de ocupare de 69%.

"Anul trecut s-a observat o creştere a cererii pe segmentele corporate travel&events. În acest an va avea loc o creştere a competitivităţii pe segmentele medium şi upscale (3, 4 şi 5 stele)", a declarat Cosmin Sîndean, managerCityPlaza.

În urma unor investiţii finalizate în 2010, City Plaza şi-a extins capacitatea cu un nou corp de 5.600 mp, care include 44 de camere, 3 restaurante, un centru de relaxare SPA şi un centru de conferinţe multifuncţional cu 250 de locuri. Noua construcţie, cotată la cinci stele, a costat 6 mil. euro.

Hotelul City Plaza dispune în prezent de 85 de camere, restaurante cu o capacitate totală de 610 locuri, centru de conferinţe de 416 locuri, centru de relaxare cu piscină, sală fitness, jacuzzi, saună finlandeză.

Pentru acest an sunt prevăzute două noi investiţii, un restaurant cu specific românesc şi un Cigar Bar&Club, ce vor fi situate la subsolul hotelului.

Hotelul de cinci stele din Cluj avea anul trecut 80 de angajaţi.CityPlazase află în administrarea companiei Transilvania Development, al cărei proprietar este omul de afaceri Sorin Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO