Mediafax.biz Exclusiv

Afacerile producătorului Savini Due din Sebeş au ajuns la 9,5 milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu

25.10.2011, 11:00 194

Compania şi-a bugetat pentru acest an un avans al afacerilor de 7-10% faţă de anul trecut. Savini Due a obţinut în 2010 afaceri de 51 mil. lei (circa 12 mil. euro).

"Am lansat pe piaţă două noi colecţii de mobilier, care ne-au permis să compensăm pierderile de vânzări înregistrate cu o parte din produsele noastre tradiţionale. Pe de altă parte, am întărit parteneriatele cu lanţurile de bricolaj din ţară şi străinătate'", a declarat Piersante Savini, proprietarul şi managerul general al Savini Due.

Potrivit reprezentanţilor companiei din Alba, piaţa locală de mobilier pentru baie a fost în scădere în acest an, tendinţă care se va păstra şi în următoarea perioadă de timp.

Capacitatea lunară de producţie a companiei Savini Due este de 10.000 de corpuri de mobilier de baie, iar aproximativ 65% din producţie merg la export.Compania colaborează pe piaţa externă cu diverse firme din Bulgaria, Polonia, Ungaria, Croaţia şi Italia.

Savini Due produce articole de mobilier pentru baie, dulăpioare suspendate, diferite tipuri de oglinzi, accesorii pentru mobilier şi suporturi pentru chiuvetă.

Principalii clienţi pe piaţa românească sunt Ambient, Bricostore, Baumax, Dedeman, Obi, Romstal, Selgros. Pe lângă aceştia, Savini Due colabora în 2010 cu aproximativ 400 de magazine de profil din ţară. În procesul de fabricaţie, producătorul din Sebeş utilizează diverse tipuri de materiale precum lemnul de plop, MDF şi PAL.

"Piaţa imobiliară şi construcţiile sunt în continuare blocate, acest aspect având o influenţă majoră asupra consumului de produse pentru amenajarea casei. Ne vom baza mai mult pe cei care vor schimba mobila de acasă, în detrimentul oamenillor care încep o construcţie nouă", a spus Piersante Savini.

Compania are în prezent 210 angajaţi, după ce de la începutul anului au fost recrutaţi 25 de oameni.Pentru sectorul de producţie, compania caută încă 15 muncitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO