Mediafax.biz Exclusiv

Agricola Bacău a vândut anul trecut produse de 25 mil euro în UE, targetând comunităţile de români

Autor: Gabriel Razi

22.03.2012, 12:41 99

"Suntem un exportator de tradiţie. Avem deja o tradiţie de câţiva ani în exportul de produse ready-meal şi semipreparate, iar de anul trecut am reluat exportul de preparate din carne şi mezeluri", a declarat Grigore Horoi, preşedinte al Agricola Bacău.

Compania a raportat anul trecut afaceri de 119 milioane euro, fiind unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România.

Per total, companiile româneşti au livrat anul trecut în străinătate cârnaţi şi preparate din carne în valoare totală de 59,8 milioane de euro, în creştere cu 29% faţă de 2010.

România va deveni în acest an exportator net de produse agro-alimentare pentru prima dată în ultimii 22 de ani după ce deficitul comercial pentru alimente s-a redus în ultimii cinci ani mai bine de şapte ori, ajungând la sfârşitul lui 2011 la 300 milioane de euro.

Exporturile au crescut în ultimii cinci ani de la 1,1 miliarde de euro în 2007 până la 3,9 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut.Dacă exporturile vor continua să avanseze în ritmul ultimilor cinci ani la sfârşitul acestui an România va deveni exportator net de produse agroalimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO