Mediafax.biz Exclusiv

Americanii de la Microsoft continuă recrutările la centrul de suport din România

Autor: Adrian Seceleanu

29.01.2012, 19:17 667

"Faptul că tinerii noştri vorbesc mai multe limbi străine este un element extrem de atractiv pentru un business cum este cel în care noi operăm. Centrul Global de Suport Tehnic (GTSC) din Bucureşti a fost deschis datorită acestor motive, iar din 2006 până în prezent am crescut şi creştem constant, angajând deopotrivă specialişti seniori din piaţă şi tineri absolvenţi", a spus managerul Microsoft.

Centrul inaugurat de companie în 2007 în Bucureşti, în prezenţa cofondatorului Bill Gates, are în prezent 220 de angajaţi, din care 90 au fost recrutaţi anul trecut.

Cea mai mare parte a joburilor disponibile în acest moment la centrul Microsoft din România solicită cunoştinţe de limba engleză şi germană, dar şi de engleză şi olandeză, daneză sau franceză.

Potrivit datelor de pe site-ul de recrutare al Microsoft compania oferă pentru unele joburi laptop, telefon mobil, vouchere pentru masă şi asigurări de viaţă şi medicale.

"Compania va organiza în martie o nouă sesiune a programului de internship prin care 15 studenţi vor fi selectaţi pentru a lucra în cadrul GTSC pe durata lunii martie. Cei 15 studenţi vor fi plătiţi pe durata stagiului de practică, iar ulterior ar putea fi angajaţi. Programul oferă o şansă de a experimenta pentru o lună de zile cultura Microsoft şi specificul activităţii centrului nostru de expertiză tehnică. O parte din interni doresc să ni se alăture la terminarea studiilor", a spus Adina Bigaş. Microsoft nu a oferit detalii despre nivelul salariilor plătite în cadrul GTSC. Potrivit datelor de pe piaţă, unul dintre criteriile în funcţie de care diferă salariul este cel al numărului de limbi străine cunoscute: cei care cunosc doar limba engleză primesc salarii nete care încep de la 400 de euro, cei care cunosc o limbă nordică, de exemplu, pe lângă engleză, pot câştiga peste 1.000 de euro.

Industria IT a fost în ultimii ani singura în care s-a înregistrat o creştere a numărului de salariaţi şi unde lucrează în prezent 28.400 de români, cu 30% mai mulţi decât la finalul lui 2008. Şi salariile în IT au crescut cu 54% de la începutul crizei până în prezent, salariul mediu net ajungând la 870 de euro net, fiind de peste 2,5 ori mai mare decât media pe economie, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24