Mediafax.biz Exclusiv

Apa Nova, afaceri de 100 mil. euro şi marjă de profit de 20%

Autor: Andreea Neferu

19.04.2011, 18:07 182

Pe de altăparte, şi profitul net a înregistrat un declin de circa 24% faţă deanul anterior, până la 19,9 milioane de euro, dar marja de profitnet a rămas în jurul a 20%.În urmă cu un an, marja de profit a companiei a fostde 25%.

Cifra de afaceri a companieidepinde majoritar de modificările de preţ efectuate de comun acordcu Primăria municipiului şi de creşterea numărului de clienţideserviţi prin extinderea reţelei de apă şi de canal. În prezentînsă există blocaje la nivelul dezvoltării proiectelor ApaNova.

"Există anumite probleme cu carene confruntăm, este vorba de o serie de impedimente în derulareaproiectelor ca urmare a blocajelor administrative. Avizele şiaprobările de construire sunt livrate cu întârziere, iar argumentuladus este faptul că s-au restructurat posturile şi nu are cine săse ocupe", a declarat Macri pentru ZF.

Printre proiectele Apa Nova senumără Programul Bucur, finanţat şi realizat de companie, prin careau fost extinse reţelele de alimentare cu apă şi canalizare,investiţia fiind de circa 50 de milioane de euro. De asemenea,există şi un angajament al Apa Nova pentru preluarea casetei de apăuzată de sub râul Dâmboviţa.

Compania avea la finalul anuluitrecut 112.959 clienţi, iar, conform declaraţiilor clienţilor,circa 1,7 milioane de consumatori din Capitală beneficiază deserviciile de alimentare cu apă şi canalizare, potrivit site-uluicompaniei. Consumul mediu de apă în Bucureşti s-a ridicat anultrecut la 168 litri de persoană pe zi, în scădere de la 183 delitri în anul 2008.

Apa Nova Bucureşti este dinnoiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarulserviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare dinBucureşti.

Compania operează o reţeaprincipală de conducte de apă şi de canalizare de aproximativ 5.200de kilometri, la care se adaugă şi aproximativ 1.000 km de reţea curacorduri şi branşamente.

Apa Nova avea la finalul lui 2010 1.900 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO