Mediafax.biz Exclusiv

Ascendis estimează o creştere de până la 15-20% a afacerilor în 2010

12.11.2010, 14:12 53

Cea mai mare firmă de training depe plan local a înregistrat în 2009 afaceri de 2 milioaneeuro.

În ceea ce priveşte piaţa,reprezentanţii companiei spun că s-a observat o uşoară creştere acererii pentru programele de training în cea de-a doua jumătate aanului şi că per total sectorul a rămas la nivelul din2009.

Totuşi, a existat o schimbarefaţă de 2008 în ceea ce priveşte tipul de programe.

"Dacă în urmă cu doi aniorientarea era vocaţională, iar echipele formate erau foarte mari,în ultimii doi ani s-a investit mai degrabă în susţinereaperformanţei şi a eficienţei muncii. Programe ca managementulperformanţei, managementul proceselor, managementul echipelor deproiect sunt mult mai des solicitate", a precizat CosteaDumitrescu, partener senior al Ascendis, pentru ZiarulFinanciar.

El a adăugat că nu a observatschimbări majore în 2010 faţă de 2009, cel puţin în prima jumătatea anului.

"Singura diferenţă notabilă a fost inerţia cu care auînceput cei doi ani. Dacă 2009 venea cu o serie de proiectedemarate în 2008 şi care au continuat implementarea la începutulanului trecut, anul 2010 a început mai greu, pentru că veneam dupăun an destul de dificil", a afirmat Dumitrescu.

De asemenea, componenţa echipelor formateeste mult mai atent analizată, iar programele la care acesteaparticipă sunt gândite să aducă maximum de performanţă prinobţinerea de instrumente de lucru aplicabile încă de a douazi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO