Mediafax.biz Exclusiv

Asmita Gardens rămâne fără echipă de vânzări, dar câştigă recursul împotriva Strabag

Asmita Gardens rămâne fără echipă de vânzări

Autor: Cristi Moga

16.03.2011, 18:29 391

Proiectul, dezvoltat de compania Asmitadin India şi un fond de investiţii britanic, este printre cele maimari din Bucureşti, iar până în prezent au fost vândute circa 420de apartamente.

Atena Ţiplic, care ocupa poziţia de sales manager, alături dealţi trei reprezentanţ i de vânzări şi o asistentă au părăsitproiectul pentru a fonda un business propriu. "Este adevărat căîncepând din luna martie nu mai conduc departamentul de vânzăriAsmita Gardens.

Amdeschis o firmă de închirieri şi property management, în proiectelenoi pe care le-am vândut de-a lungul anilor", a declarat pentru ZFAtena Ţiplic.

Reprezentanţii Asmita şi cei ai ECDC nu au putut fi contactaţipână la închiderea ediţiei.

Proiectul Asmita Gardens din Bucureşti a fost dezvoltat de cătrefirma cu acţionariat indian Asmita şi fondul britanic de investiţiiEuropean Convergence Development Company, care au mizat circa 120de milioane de euro pentru construirea celor aproape 800 deapartamente.

Echipa de vânzări, condusă de Atena Ţiplic, a plecat laînceputul acestei luni, după ce a vândut în decurs de patru ani maibine de jumătate dintre locuinţe.

Ţiplic a fost implicată în procesul de vânzare a blocurilor dinAsmita încă din momentul începerii lucrărilor, în 2007, din poziţiade project manager în cadrul departa mentului rezidenţial al firmeide consultanţă imobiliară Colliers, iar în 2009 a părăsit Collierspentru poziţia de sales manager la Asmita.

Deşi proiectul a fost dat în folosinţă de mai bine de un an,unele familii mutate mai au încă probleme cu utilităţile, încondiţiile în care dezvoltatorul are un litigiu mai vechi cu firmade construcţii Stranag, antreprenorul proiectului, ca urmare a unorpresupuse datorii neachi tate. De altfel, Strabag a obţinut întoamnă o decizie a Tribunalului Bucureşti prin care Asmita ar fitrebuit să plătească 24,4 milioane de lei (5,8 mil. euro), încontul unor lucrări efectuate, precum şi suma de 10,8 milioane delei (2,5 mil. euro), drept penalităţi de întârziere. În urmă cudouă săptămâni însă, aceeaşi instanţă a admis acţiunea în anulareintrodusă de către Asmita, anulând astfel sentinţa pronunţată înluna septembrie a anului trecut, potrivit datelor de pe site-ulTribunalului Bucureşti.

Asmita a fost reprezentată în acest caz de avocaţii firmeiNNDKP, în timp ce Strabag a lucrat cu firma Dragne şiAsociaţii.

Înciuda rezolvării acestui litigiu, problema celor peste 300 deapartamente nevândute rămâne, finanţarea proiectului Asmita Gardensfiind asigurată printr-un credit de peste 70 de milioane de euroobţinut de la Alpha Bank în 2006.

Ultimele preţuri de vânzare vehiculate erau în jurul a 1.300 deeuro/metrul pătrat construit plus TVA, astfel că valoarea de piaţăa locuinţelor nevândute s-ar putea ridica la circa 50 de milioanede euro, ţinând cont de suprafeţele medii de peste 100 de metripătraţi ale apartamentelor din complex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO