Mediafax.biz Exclusiv

Austriecii de la VIG pregătesc schimbări în structura operaţiunilor

Autor: Ciprian Botea

26.06.2011, 19:17 732

"Vienna Insurance Group operează înacest moment schimbări în structura afacerilor din România. Nucomentăm alte zvonuri", a declarat Alexander Jedlicka, responsabilcu relaţiile publice în cadrul VIG.

Pepiaţă au existat săptămâna trecută informaţii că se pregătescschimbări în structura Omniasig, cel mai mare asigurător localdeţinut de austrieci, modificări urmând să aibă local inclusiv lanivelul managementului companiei.

Constantin Toma, preşedintele Omniasig, a negat însă oriceschimbare la nivelul conducerii companiei.

"Este absolut neadevărat. Sunt speculaţii ieftine", a declaratToma, care se află la conducerea Omniasig de 15 ani.

Informaţii potrivit cărora Toma s-ar retrage de la conducereaOmniasig au apărut şi în toamna anului trecut, reprezentanţiiVienna Insurance declarând atunci că se află în negocieri cu acestapentru încheierea mandatului. Într-un final mandatul de preşedinteal lui Toma a fost prelungit.

Constantin Toma este unul dintre cei mai buni profesionişti depe piaţa asigurărilor din România. El a dus Omniasig în primeletrei companii de asigurări pornind întâi ca un proiect al fosteibănci de stat Bancorex, firma fiind achiziţionată ulterior de cătrefondul de investiţii israelian TBIH şi apoi de către austriecii dela VIG.

Toate cele trei companii din Vienna Insurance Group de pe piaţaasigurărilor generale au avut anul trecut afaceri în scădere.Omniasig (numărul trei pe piaţă, după Astra şi Allianz-Ţiriac) asubscris prime brute de 217 mil. lei, cu 18% mai puţin decât în2009.

Afacerile BCR Asigurări (numărul cinci) au scăzut cu 12%, la 124mil. lei, iar cele ale Asirom (numărul şase) cu 21%, până la 106mil. lei. Scăderea a fost peste media pieţei de asigurări generale,care a înregistrat un declin de 7,5% în 2010, la 6,7 mld.lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO