Mediafax.biz Exclusiv

Bancherii încep să dea drumul la credite de investiţii

Autor: Razvan Voican

16.06.2011, 19:42 330

"Avem unportofoliu bogat pentru următoarele două luni, după ce prima partea anului a fost frustrantă din cauză că discuţiile tot trenau. Măbucur că putem finanţa un business nou în retail, chiar dacă nuputem vorbi încă despre un fenomen al cererii de credite pentruinvestiţii."

Ea spune că ING se uităşi la un proiect de construcţie a unui spital în ţară şi aminteşteun client din sectorul metalurgic care pregăteşte o capacitate deproducţie nouă în contextul trendului pozitiv pe care evolueazăacest domeniu.

"În general lumea încă este sceptică înprivinţa lansării de proiecte noi şi vedem mai multe deciziiamânate."

Şi BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă şiunul dintre competitorii cei mai agresivi pe corporate banking înultimii doi ani, are aproape de finalizare o tranzacţie definanţare a unei investiţii green-field în industria alimentară, decâteva zeci de milioane de euro.

Şefa ING Corporate afirmă că activeleviabile de pe piaţă sunt limitate, în timp ce mai multe bănci au o"foame" de a-şi reface bilanţurile afectate de criză.

"Competiţia pe marje esteagresivă şi uneori o ia înaintea condiţiilor macro."

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu le-a cerut ieribancherilor să se concentreze pe creditarea companiilor pentru căretailul este saturat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO