Mediafax.biz Exclusiv

Cataramă, Elvila: Piaţa este foarte bună pentru contractele de închiriere începând de anul trecut

Autor: Ioana David

09.02.2012, 13:10 112

"Începând cu 2011 piaţa este foarte bună pentru contractele de închiriere, pe când în 2007-2008 era aproape imposibil să semnezi contracte rezonabile. Chiria reprezintă un procent din cifra de afaceri", a explicat Viorel Cataramă.

Retailerul a început să deschidă magazine de dimensiuni mai mari de anul trecut şi tot de atunci îşi leagă chiria de rulajul unităţii deschide.

"Este o mişcare corectă pentru o perioadă de criză", a adăugat Cataramă, care nu a dorit să precizeze care este procentul negociat cu proprietarii de spaţii.

Investiţia medie într-un magazin este de 500.000 de euro, bani care se concretizează în stocul de marfă şi cheltuielile cu deschiderea. Fondurile sunt proprii însă compania poate apela la credite dacă situaţia o va impune.

Companiile din industria mobilei se declară optimiste cu privire la evoluţia afacerilor în acest an, Elvila, dar şi şi Mobexpert, dar şi IKEA, Silvarom şi kika mizând pe creşteri.

Astfel, anul acesta Elvila a bugetat o creştere de5%, în timp Mobexpert a stabilit, pentruvarianta optimistă de buget, un avans de 12%. Anul trecut Mobexpert a avut o creştere de 3%, în linie cu previziunea iniţială.

Totodată, IKEA România şi-a bugetat pentru perioada septembrie 2011august 2012 o creştere a vânzărilor cu aproximativ 5-10% comparativ cu intervalul similar din 2010-2011.

Producătorul de mobilă Silvarom din Bucureşti şi-a bugetat pentru 2012 o creştere a cifrei de afaceri cu 5-10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO