Mediafax.biz Exclusiv

Chişu, IFB Finwest: Deputaţii nu înţeleg impactul ridicării pragului la SIF, deşi vedem cum guvernele din Vest se luptă să câştige încrederea investitorilor

Autor: Roxana Pricop

30.11.2011, 12:42 206

"Prin amânările succesive, deputaţii dau dovadă de opacitate şi de lipsă de interes faţă de piaţa locală de capital. Cred că deputaţii nu sunt conştienţi şi nici nu înţeleg impactul ridicării pragului de deţinere asupra pieţei de capital", a spus el.

Chişu atrage atenţia că ridicarea pragului de deţinere va echivala cu o revoluţie pe Bursa de la Bucureşti, însă această revoluţie nu va avea loc dacă cei care sunt implicaţi în luarea deciziilor nu înţeleg care este rolul pieţei locale de capital în economie.

Mulţi investitori au ajuns la capătul răbdării, după doi ani de când aşteaptă un deznodământ în privinţa pragului la SIF-uri, şi spun că parlamentarii îşi bat joc de legea aceasta şi de cei 5.000 de investitori care mai sunt în piaţă şi care vor pleca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO