Mediafax.biz Exclusiv

Colas dă vina pe CNADNR la Cernavodă - Medgidia

Autor: Andreea Neferu

06.03.2011, 19:17 95

Ministrul transporturilor a spus încă de lapreluarea mandatului în septembrie 2010 că această autostradă va figata în decembrie 2011, însă săptămâna trecută a arătat că se vacircula pe rute ocolitoare şi nu pe autostradă pe tronsonulCernavodăMedgidia, existând posibilitatea să rezilieze contractulcu firma constructoare, care refuză sălucreze.

Ca răspuns la solicitarea Ziarului Financiar,compania Colas invocă drept motive pentru imposibilitatea de acontinua lucrările faptul că beneficiarul autostrăzii, CompaniaNaţională pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale Din România(CNADNR), nu i-a pus la dispoziţie toate terenurile necesare pentrucontinuarea construcţiei, dar şi faptul că respectiva instituţie nua oferit un răspuns cu privire la propunerile tehnice şi financiareale francezilor.

"Colas lucrează în prezent în cadrul acestuiproiect, dar exclusiv pe un segment de 5 kilometri ai autostrăziiîntre Cernavodă şi Medgidia. Aceasta este singura secţiunestipulată în contract pentru care terenul necesar a fost pus ladispoziţia noastră de CNADNR. Este important de subliniat faptul căacest teren ne-a fost predat cu o întârziere de un an, în iulie2010", a declarat pentru ZF Delphine Lombard, director decomunicare în cadrul Colas Franţa.

Pentru restul de peste 14 kilometri din acesttronson, Colas a fost împiedicată să lucreze întrucât "nu a primitniciun răspuns din partea CNADNR cu privire la propunerile tehniceşi financiare pentru noul plan (de construcţie - n. red.) realizatdupă ce au fost descoperite situri arheologice în 2009, fapt cene-a pus în imposibilitatea de a lucra în funcţie de planurileoriginale", a explicat Lombard.

El nu a co mentat asupra declaraţiei luiBoagiu cu privire la posibilitatea rezilierii con tractului. Deasemenea, el nu a precizat în ce stadiu se află lucrările sau cândar urma să fie finalizat acest drum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO