Constructii&Imobiliare

Atenor Group investeşte peste 30 mil. euro fonduri proprii în prima fază a unui complex de birouri

Autor: Cuncea Elena Cristina,

14.10.2010, 14:18 11

"Vom întârzia câteva luni începerea lucrărilor pentru că amregândit proiectul. Iniţial doream să construim infrastructurapentru două din clădirile de birouri care vor fi dezvoltate înproiect. Am decis însă să dezvoltăm infrastructura doar pentruprima fază, adică o clădire de birouri", a declarat agenţieiMEDIAFAX Paul Lannoye, director de proiect.

Prima clădire va avea o suprafaţă închiriabilă de 18.000 demetri pătraţi şi face parte dintr-un complex de birouri care vatotaliza, după finalizare, circa 78.000 de metri pătraţi (denumitHermes Business Campus). Investiţia în întreg proiectul se ridicăla peste 150 de milioane de euro.

"Pentru prima fază, a cărei construcţie a fost începută la 1octombrie, vom investi peste 30 de milioane de euro. Vom investiexclusiv fonduri proprii pentru că este dificil acum să obţiicredite pentru că băncile solicită preînchirieri, iar în condiţiileactuale este greu să găseşti chiriaşi", a explicat Lannoye.

El a menţionat că deocamdată nu au fost încheiate contracte deînchiriere, deşi compania negociază cu potenţiali clienţi.

Lannoye a adăugat că este în negocieri avansate cu două companiicare sunt interesate să închirieze circa 5.000 de metri pătraţi dinprima clădire de birouri a proiectului. Reprezentantul Atenor nu aoferit detalii despre companii.

Compania a achiziţionat terenul de peste 15.000 de metri pătraţidin Bulevardul Dimitrie Pompeiu în anul 2008, iar prima fază aproiectului, Hermes Business Campus - Building B, are ca termen definalizare 2012.

"Pentru restul proiectului (alte două clădiri de birouri, n.r.)vom începe construcţia în condiţii normale de piaţă. Adică le vompreînchiria, vom aborda instituţiile financiare pentru a obţinefinanţare şi apoi vom începe construcţia. Credem că acest lucru seva întâmpla din 2012 sau chiar mai târziu", a arătat Lennoye,menţionând că grupul acţionează prudent şi cu grijă.

Atenor Group a finalizat mai multe proiecte imobiliare înBelgia, Luxemburg şi Ungaria. Compania deţinea la jumătatea anuluitrecut active în valoare de 239 milioane de euro.

Principalii acţionari au companiei sunt fima TRIS, Sofinim,Luxempart, Alva, Stephan Sonneville, Luxempart care deţin împreună54,58%, restul acţiunilor fiind tranzacţionate pe Bursa dinBruxelles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO