Mediafax.biz Exclusiv

Constructorul Florea Grup din Alba vede afaceri de 20 de milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu

09.03.2011, 11:37 79

Compania acâştigat în parteneriat un contract de 10 mil. euro pentrureabilitarea centrului istoric din Alba Iulia, precum şi altelicitaţii câştigate în nume propriu sau prin diverseasocieri.

"Un alt aspect pe care l-am luat înconsiderare pentru estimările făcute în acest an a fost uşoaracreştere a pieţei construcţiilor, în special pe segmentulproiectelor de infrastructură.Credem că până la finele anului afacerile FloreaGrup se vor apropia de valoarea de 20 mil. euro", a declarat pentruZF Transilvania Marcel Florea, unul dintre acţionarii FloreaGrup.

În 2010, vânzările companiei dinAlba au fost influenţate de contextul economic care a afectatdomeniul construcţiilor, firma înregistând totodată dificultăţi înrecuperarea creanţelor.

Florea Grup produce betoane înfabricile din Alba Iulia, Cluj-Napoca şi Sibiu, materia primă fiindadusă din staţia proprie de sortare a nisipului şi pietrişului dinAlba Iulia.

Au intrat şi pe transportul demărfuri

O pondere importantă înactivitatea companiei o are sectorul construcţiilor civile şiindustriale, alături de segmentul de prestaţii cu utilaje deconstrucţii şi cel al transporturilor de mărfuri.

Florea Grup activează şi pe piaţacarburanţilor auto încă de la înfiinţarea companiei, ajungându-seîn momentul de faţă la o reţea de opt staţii proprii, amplasate înjudeţul Alba. Compania derulează afaceri şi în domeniul turismului,ocupându-se de administrarea hotelului Astoria, situat înapropierea municipiului Alba Iulia.

Conform unor informaţiianterioare, bugetul de investiţii Florea Grup din acest an seridică la 3,5 mil. euro.Proiectele companiei prevăd realizarea unei staţii de mixturiasfaltice şi construirea unei fabrici de betoane.

Staţia de mixturi asfaltice va fi construităcu fonduri europene în valoare de 1 milioane de euro şi fonduriproprii de 1,5 mil. euro.

În ceea ce priveşte fabrica de betoane,aceasta va fi realizată printr-o finanţare proprie de circa 1 mil.euro. În 2010 compania a investit 300.000 de euro în construireaunei staţii de carburanţi auto.

Parteneriat cu Bechtel

Dacă în 2009 Florea Grup a produs peste100.000 de metri cubi de beton, estimările companiei prevedeaupentru 2010 un nivelul similar celui realizat în anulprecedent.

Principalii clienţi Florea Grup sunt diversecompanii care activează în domeniul construcţiilor civile şiindustriale, dar şi constructorii de drumuri.Compania colaborează cu Bechtel,constructorul autostrăzii Transilvania, cu Vectra Service sauRomstrade, iar în domeniul transporturilor cu compania CarpatCemtrans.

Printre lucrările importante realizate deFlorea Grup sunt cele de reabilitare a cetăţii din Alba Iulia. Anultrecut compania a câştigat contractele pentru lucrările de execuţiea centurii ocolitoare a municipiului Sibiu.

Florea Grup s-a înfiinţat în anul 1996 laAlba Iulia, cu principal domeniu de activitate fabricareacimentului, varului şi ipsosului.

Compania este controlată de fraţii David şiMarcel Florea din Alba Iulia şi avea la finalul anului 2010 decirca 250 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO