Mediafax.biz Exclusiv

Cum se va numi a treia bancă de pe piaţă

Autor: Razvan Voican

31.08.2011, 19:36 2044

Pe modelul din Grecia o variantă ar fi Alpha Bank-Bancpost, care ar păstra unul dintre cele mai vechi şi mai valoroase branduri bancare locale. La nivel de top management, în Grecia s-a optat pentru o variantă neobişnuită, cu doi coCEO - unul de la Alpha, şi altul de la Eurobank, formulă care să acopere perioada de integrare estimată la trei ani.

Pentru piaţa locală, legislaţia nu permite însă un astfel de aranjament care i-ar menţine la vârf şi pe Sergiu Oprescu (Alpha) şi pe Peter Weiss (Bancpost).

Nicolae Cinteză, şeful Supravegherii din BNR, consideră o mişcare foarte bună fuziunea celor două bănci. "Este exact ceea ce aşteptăm - să avem bănci mai mari şi mai puternice.Ambele bănci au solvabilitatea destul de sus, aşa încât noua entitate nu va avea nevoie de capital suplimentar şi nici nu văd probleme deosebite cu creditele neperformante." El estimează că unificarea bilanţurilor Alpha şi Bancpost ar putea fi finalizată în prima jumătate a anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO