Mediafax.biz Exclusiv

Doi importatori de maşini electice vor instala staţii de încărcare rapidă în cadrul reprezentanţelor

Autor: Gabriel Botezatu

31.03.2011, 14:33 19

Pe piaţa românească sunt disponibile acum doar două automobileelectrice, respectiv Mitsubishi i MiEV şi Citroen C-Zero.

"Am purtat discuţii în vederea creării unei infrasctructuripentru modelele electrice atât cu municipalitatea, cât şi cu alţiparteneri cu potenţial în această direcţie. În ceea ce ne priveşte,vom începe prin montarea unui sistem de încarcare rapidă la sediulnostru", a declarat pentru MEDIAFAX Ana-Maria Matei, director demarketing al M Car Trading, importatorul Mitsubishi.

La rândul său, Laura Antonov, directorul de marketing al CitroenRomânia a spus că importatorul are în vedere instalarea în cadrulreprezentanţei de borne de alimentare cu electricitate a maşinilorşi că va discuta cu furnizorul de energie.

În România nu există în prezent o infrastructură de alimentare avehiculelor propulsate electric.

Alimentarea acumulatorilor vehiculului electric se poate face lao priză normală şi durează până la şase ore, în timp ce cu ajutorulunei staţii speciale încărcarea poate fi redusă la 30-45 deminute.

Primul client în România al unui model electric estereprezentanţa la Bucreşti a Mitsubishi Corporation, care a comandatun model i MiEV.

"Prima livrare a unui model MiEV va avea loc în luna aprilie,către Mitsubishi Corporation. Suntem în discuţii cu doi alţipotenţiali clienţi care doresc achiziţionarea acestui model", aspus Ana-Maria Matei.

Reprezentantul Citroen România a spus că nu a primit încă oofertă fermă pentru modelul Citroen C-Zero, însă discută cu maimuţi potenţiali cumpătători.

Versiunile de bază ale Mitsubishi i MiEV şi Citroen C-Zero aupreţuri foarte apropiate, în jur de 36.600 de euro cu TVAinclus.

Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul va introduce unpachet de stimulente financiare pentru încurajarea achiziţiilor demaşini electrice, destinate atât cumpărătorilor, prin acordareaunei "prime ecologice", cât şi producătorilor, prin deducereacheltuielilor din impozitul pe profit sau acordarea de ajutoare destat. Facilităţile menite să încurajeze producţia şi achiziţia deautovehicule electrice vor fi incluse într-o strategie privindîncurajarea vehiculului electric, au declarat la sfârşitul anuluitrecut surse oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO