Mediafax.biz Exclusiv

Dunca Expediţii: Numărul clienţilor noi a crescut în primele două luni ale anului cu circa 5%

Autor: Bogdan Alecu

29.03.2011, 14:54 61

"Numărul clienţilor noi a crescut cu aproximativ 5%în primele două luni ale anului, dar vorbim în acest caz de oapreciere nesemnificativă.Flota de camioane nu o vom mări momentan, dar o reînnoim.Anul acesta am cumpărat 18 camioane noi, iar din septembrie anultrecut volumul achiziţiilor a urcat la 24 de unităţi. În afară deacestea, în 2011 vom mai cumpăra alte 10 camioane noi", a spusDaminescu.

Compania mizează puternic pe piaţa externăpentru creşterea businessului, având planuri de extindere în Europade Vest datorită cererii mari care trebuieacoperite.

Aproximativ 70% din activitatea detransport a Dunca Expediţii reprezintă transport în afara României,iar 30% cel local. Principalul client local este Linde Gaz, carereprezintă aproximativ 40% din transportulintern.

"Creşterea cifrei de afaceri din 2011 se va datorainclusiv creşterii preţurilor la motorină. Noi nu am majorattarifele în acelaşi ritm precum a crescut preţul lamotorină.Acesteajustări au de obicei loc lunar sau atunci cănd este vorba de ocreştere mai mare", a precizat Daminescu.

Anul trecut cifra de afaceri a companiei aurcat la 31,9 milioane de euro, în creştere cu20%.

Pentru 2011, directorul executiv ar filuat în considerare o apreciere de până în 10%, dar el spune că îieste greu acum să mai estimeze evoluţia, deoarece o influenţăputernică o are preţul motorinei, care reprezintă 38% din costulunui transport.

Dunca Expediţii este controlată de omul deafaceri Romeo Dan Duncă Flotă, are o flotă de 420 vehiculecomerciale, printre clienţi numărându-se Linde Gaz România, Procter& Gamble, Ikea, Automobile Dacia, Arctic şi FrigoglassRomânia.

Firma face parte, alături de LazărTransport, edy Spedition şi Dumagas Transport, dintre cei mai marijucători de pe piaţa transporturilor, cu afaceri cumulate de peste250 de milioane de euro şi o flotă totală de 2.500 decamioane.

După ce în 2009 transportatorii au fostnevoiţi să returneze firmelor de leasing un volum record decamioane, ca urmare a condiţiilor dificile de pe piaţă, de laînceputul acestui an însă majoritatea companiilor de profil auanunţat extinderea portofoliilor de clienţi şi un volum tot maimare de marfă transportată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO