Mediafax.biz Exclusiv

EBS Cluj mai angajează 40 de oameni în 2011

Autor: Laurentiu Cotu

18.07.2011, 18:35 190

Totodată, înprimele şase luni vânzările EBS pe piaţa locală au crescut cu circa4% faţă de perioada similară din 2010.

Conducerea EBS şi-a revizuit în creştereestimările privind vânzările din acest an şi mizează în prezent peo cifră de afaceri la nivel de grup de circa 8,8 mil. euro, încreştere cu 32% faţă de anul trecut.Iniţial, EBS îşi bugetase un avans de 15%al afacerilor faţă de anul 2010. La nivel de grup, EBS a realizatîn 2010 o cifră de afaceri de 6,7 mil. euro.

"Investiţiile realizate însegmentul de servicii SAP au început să aducă rezultatele scontate.Serviciile de tip SAP au devenit motorul principal de creşterepentru EBS în următorii ani. Contractele pe care le-am încheiatpână în prezent vor conduce la o creştere a afacerilor EBS cu circa32% la nivelul în tregului an", a declarat pentru ZF TransilvaniaDaniel Metz, CEO al EBS România (principala companie membră agrupului EBS).

Potrivit reprezentanţilorcompaniei din Cluj, în prima parte a anului EBS a câştigat noiproiecte atât pe piaţa externă, cât şi pe cea internă. În primaparte a anului, EBS a investit 430.000 de euro în extindereainfrastructurii administrative şi tehnice şi în derularea unorprograme de pregătire şi perfecţionare profesională. Pentru a douajumătate a anului sunt prevăzute investiţii în optimizareainfrastructurii de tip sistem, prin achiziţionarea unor servereIBM.

EBS deţine trei sedii înCluj-Napoca şi filiale în Sibiu, Braşov şi Bucureşti.

La nivel de grup, în acest an EBSa recrutat 120 de oameni, astfel că în prezent numărul de angajaţia ajuns la peste 450 de persoane, cu o medie de vârstă de 28 deani.

Până la finalul anului, EBSintenţionează să mai recruteze 40-50 de oameni (ingineri deautomatizări, electronică şi calculatoare, informaticieni şieconomişti), astfel ca numărul total de angajaţi să ajungă la circa500 de persoane.

Acţionarii EBS România, cea maiimportantă companiei a grupului EBS, sunt oamenii de afaceri DanielMetz cu 75% din acţiuni şi cetăţeanul german Andreas ThomasKammerle cu 25% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO