Mediafax.biz Exclusiv

Fabrica de ambalaje Barleta din Bacău a ajuns la afaceri de 7,7 milioane de euro

Autor: Mirabela Tiron

02.01.2011, 19:31 918

Barleta furnizează pungi, saci şi sacoş e dinhârtie companiilor din industria de morărit şi panificaţie, farmasau fast-food, clienţii importanţi fiind Titan, Dobrogea, grupul defirme Boromir, Cora, Carrefour, Auchan, KFC sau McDonald's. Printrecontractele noi încheiate de producător se numără cel cu Henkel,pentru care vor fi furnizate ambalaje pentru operaţiunile din toatăEuropa.

"Făcând o trecere în revistă a anului 2010putem spune că suntem multumiţ i că am reuşit să ne îndeplinimobiectivele propuse în acea perioadă nesigură", a declarat FlorinAdrian Dimofte, manager pe strategii şi dezvoltare al Barleta,companie în care lucrează 180 de oameni.

Dimofte este şi acţionar, cu un pachet de22,5%. Ceilalţi acţionari ai Barleta sunt Leontin Podoiu, cu unpachet de 22,5%, Adrian Horaţiu Damşa (22,5%), Gigel Farcaş(22,5%), restul acţiunilor fiind deţinute de Gheorghe Enache,Constantin Boboc, Dorian Rafiroiu, potrivit datelor de la RegistrulComerţului.

Compania Barleta exportă produsele în maimulte ţări din Uniunea Europeană şi nu numai. Florin Adrian Dimoftespune că pe lângă pieţele tradiţionale ca Anglia, Spania, Belgia,Olanda, Moldova, fabrica Barleta a produs ambalaje din hârtiepentru firme din Austria, Germania, Ungaria, Franţa, dar şi pentrucompanii din Ucraina, Rusia şi Polonia. Fabrica din Bacău a lucratla o capacitate de producţ ie de 75% anultrecut.

Produsele exportate au ajuns la circa 40% dinproducţia totală.

Investiţiile realizate anul acesta de fabricade ambalaje de hârtie se ridică la 4,7 milioane de euro, banialocaţi achiziţionării de echipamente noi şi utilaje pentrufabricat şi tipărit pungi şi sacoş e din hârtie. Banii au provenitdin credite bancare luate de la Raiffeisen şi BCR.Gama de produse afabricii din Bacău cuprinde de la cele mai mici pungi de farmaciepână la pungile de panificaţie sau rotiserie, la pungile de 0,5kilograme, sacii de 20 kg şi sacoşele mari de cumpărături.Competitorii pe piaţa din România sunt producătorul de ambalaje dinhârtie Alma Viva din Suceava şi alţi producători din Italia şiFranţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO