Mediafax.biz Exclusiv

Ford mai converteşte un dealer: după Citroën, acum Honda

Autor: Bogdan Alecu

27.04.2011, 17:43 83

Până la 1 augustanul trecut în Iaşi dealer Ford era compania Tester Casa Auto,parte a ŢiriacAuto, reţeaua de retail auto a Ţiriac Holdings.Tester este deţinută în proporţie de 50% de omul de afaceri IonŢiriac şi 50% de Bogdan Piţigoi. Printre dealerii care au renunţatla marca Ford odată cu trecerea de la Romcar, fostul importatorparte a Ţiriac Holdings la Ford România a mai fost şi Autoklass,motivul invocat fiind diferenţele de opinii în ceea ce priveştenoul contract de dealer ce trebuia semnat.

Centrul Ford al ATI Motors a fost realizatprin "convertirea" unui centru Honda. Aceasta este cea de-a doua"transformare" într-un centru Ford din cadrul reţelei după ce înluna august a anului trecut ATS, compania deţinută în proporţie de85% de fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, a transformat celmai mare centru Citroën din ţară în centru Ford.

"Noul dealer Ford va fi amplasat la ieşireadin Iaşi către Tg.Frumos, în fostul showroom al Honda. În ceea ce priveşte marca japoneză, încă maidiscutăm cu Honda Trading România strategia pentru România şi esteposibil să mutăm showroomul", a spus Gabriel Manolache,adiministratorul ATI Motors.

Noul centru Ford a fost construitîn 2009 în urma unei investiţii de 3 mil. euro, pe o suprafaţă de5.000 mp.

"Am investit într-un nou centrupe o perioadă de criză deoarece în aceste momente aparoportunităţile noi în piaţă. Acum am avut mai multe solicitări dinpartea importatorilor, dar am ales Ford inclusiv datorită uzineiauto de la Craiova", a spus Manolache.

La nivelul judeţului Iaşi înprimele două luni ale acestui an cea mai bine vândută marcă a fostDacia, cu 66 de unităţi, urmată de Toyota cu 25 de maşini,Volkswagen cu 23, Renault cu 20 şi Honda cu 12 maşini, dealeriiHonda şi Toyota controlaţi de Gabriel şi Mihaela Manolache ocupânddouă poziţii în top cinci.

"Pentru anul acesta ne-am propussă vindem cel puţin 100 de automobile Ford."

Compania condusă de soţiiManolache comercializează mărcile Toyota şi Honda în Iaşi din 2002,iar portofoliul a fost completat şi cu Lexus, brandul premium algrupului Toyota.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO