Mediafax.biz Exclusiv

Fostul şef al BIA, înapoi la businessul propriu

Autor: Adelina Mihai

28.08.2011, 19:10 545

"Am încheiat un mandat de patru ani la BIA şi am decis să folosesc o abordare proaspătă în domeniu folosind experienţa managerială acumulată în această perioadă. Îmi propun ca în primul an de la reluarea activităţii pe Nexus Consulting să închei cu o cifră de afaceri de 200.000 - 300.000 de euro", a spus Gheorghe.

El şi-a încetat mandatul la BIA la începutul lunii iunie, locul său fiind ocupat de Mariana Vaida, fostul director al diviziei de outsourcing din BIA. În 2000 el a înfiinţat firma Nexus Consulting, la acea vreme specializată în servicii de training pentru manageri şi non-manageri.

În prezent, firma îşi va focaliza activitatea pe servicii de recrutare pentru poziţii de upper-midlle şi top management, precum şi pe facilitarea de şedinţe la nivel de top management (în cazul în care un director general vrea să transmită angajaţilor un mesaj care ar putea fi perceput ca negativ, facilitatorul ajută la buna desfăşurare a discuţiei).

Cu o experienţă de peste 10 ani în training şi consultanţă, Cristian Gheorghe a condus operaţiunile BIA din 2007 după ce Marius Bălăşoiu, fostul general manager, a părăsit compania împreună cu o parte a echipei pentru a-şi deschide propriul business, firma de training For People.

Când a preluat conducerea BIA, compania avea o cifră de afaceri de 500.000 euro şi 8 angajaţi, iar la finele anului trecut BIA a încheiat bilanţul cu o cifră de afaceri de 1,4 mil. euro şi cu 14 angajaţi după ce a intrat şi pe piaţa de leasing de personal. BIA a fost înfiinţată în 1992 de către George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuţi head-hunteri din piaţă, iar în vara anului 2005, compania a fost preluată de fondul de investiţii Gemisa.
Absolvent al Facultăţii de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice, Gheorghe a urmat şi cursurile programului de MBA oferit de IEDC Bled School of Management. În prezent, el urmează cursurile unui master în domeniul managementului talentelor tot la IEDC.
Printre clienţii Nexus Consulting se numără companii precum British American Tobacco, Dr. Oetker, GTS Telecom, Help Net Pharma sau Siemens PSE.
Nexus Consulting intră astfel de o piaţă evaluată la peste 100 de milioane de euro, în care cei mai mari jucători sunt companiile Lugera& Makler, Adecco, Manpower, APT, Aims, Trenkwalder sau Professional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO