Mediafax.biz Exclusiv

Fostul şef al Clal România, Valentin Tuca, va prelua conducerea biroului local al brokerului AON

Autor: Adrian Dumitrache

20.04.2011, 16:09 91

Tuca a condus operaţiunile Clal România (în prezent PlatinumAsigurări) în intervalul 2007-2009, iar în perioada 1995-2002 aocupat poziţia de director general al filialei locale a brokeruluiinternaţional de asigurări Marsh.

La începutul acestui an, Aon Corporation a anunţat că doimanageri ai biroului din România, Karina Roşu şi Valeriu Roşu, audecis să renunţe la poziţiile ocupate, de director general şidirector executiv, la 1 mai, pentru realizarea unor proiectepersonale.

Aon este cel mai mare broker de asigurări la nivel internaţionalşi a intrat pe piaţa românească în 2005, când a achiziţionatsocietatea KaRo Servicii de Asigurări, controlată de Karina Roşu şiValeriu Roşu.

KaRo Servicii de Asigurări a fost înfiinţată în anul 1991 şi,din 1996, a activat în calitate de broker corespondent pentrugrupul Aon.

În România, veniturile Aon s-au ridicat la 11,81 milioane de leiîn 2009, conform datelor Comisiei de Supraveghere aAsigurărilor.

Cotat la bursa din New York, Aon Corporation furnizează serviciide management de risc şi brokeraj de asigurări în peste 120 deţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO