Mediafax.biz Exclusiv

Fraţii Cristescu clasifică hotelul Timişoara la 5 stele şi investesc în el încă 9 milioane euro

Autor: Iancu Liviu

21.01.2011, 12:13 62

"Estimăm pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri cu 30%,datorită faptului că vom deschide 80 de noi camere la hotelulTimişoara din Timişoara. Deschiderea va avea loc cel mai târziu pe15 aprilie, când clasificarea va trece de la patru la cinci stele.Modernizarea întregului ansamblu ne-a costat aproximativ 10milioane de euro", a declarat agenţiei MEDIAFAX Marius Cristescu,care deţine, alături de fratele său Emil grupul de firme Bega.

Hotelul va fi primul de cinci stele din Timişoara.

Bega Turism deţine hotelurile Timişoara şi Nord, din Timişoara,care au 140, respectiv 36 de camere şi hotelul Timişoara dinSânnicolau Mare, cu 40 de camere.

"După inaugurarea celor 80 de camere încercăm să scoatemautorizaţiile pentru construirea la hotelul Timişoara a uneiparcări subterane cu 100 de locuri, a 1.500 de metri pătraţi despaţii comerciale, un spa de 3.000 de metri pătraţi şi o sală deconferinţe cu 2.000 de locuri, care va fi cea mai mare din oraş", aspus Cristescu.

El a adăugat că proiectul de dezvoltare va necesita investiţiide circa 9 milioane de euro.

Bega Turism a a încheiat anul 2010 cu o creştere cu 10% a cifreide afaceri faţă de anul precedent, respectiv de la 3 milioane deeuro la 3,3 milioane euro. Majorarea se bazează, potrivit luiCristescu, pe creşterea cu 10% a gradului de ocupare.

Grupul Bega, controlat de fraţii Emil şi Marius Cristescu,cuprinde peste 30 de firme din mai multe domenii, printre careindustria chimică (Begachim, Chimforex), foraj petrolier (ForajSonde Craiova), comerţ (Bega Com), turism (Bega Turism), transport(Bega Trans Auto) şi imobiliare (Bega Imobiliare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO