Mediafax.biz Exclusiv

Genpact angajează 160 de absolvenţi de facultate în Bucureşti şi Cluj

Genpact angajează 160 de absolvenţi de facultate în Bucureşti şi Cluj

Autor: Adelina Mihai

27.03.2011, 19:24 46

Compania, prezentă pe piaţa locală din 2005, aajuns la 1.500 de angajaţi în România, adică peste 70% din totalulde 2.200 de salariaţi pe care îi avea la finele anului trecutGenpact Europe.

"Căutăm candidaţi pentru poziţii de entry-level, proaspăt absolvenţi de facultate, care să fie bunicunoscători de limbi străine.De asemenea, experienţa în domeniuleconomic sau în cel al achiziţiilor este considerată un avantaj", aspus Tamas Tompa, asistent vicepresident recruitment în cadrulGenpact Europe.

Genpact România este unul dintre cei maiactivi angajatori din ultimii ani, având în vedere că numai anultrecut a făcut câteva sute de recrutări. Compania avea la finelelui 2009 o cifră de afaceri netă de circa 40 mil.euro şi pierderide 2,9 mil. euro, potrivit datelor publicate pe site-ulMinisterului de Finanţ e. Genpact Europe (care mai are activităţ iîn Ungaria, Polonia, Olanda, Spania şi Marea Britanie) are înprezent 200 de poziţii deschise, însă 80% din noile angajări le vaface în România. Angajaţii români au rămas printre cei mairentabili şi totodată profitabili angajaţi din Europa, arată unstudiu recent al firmei de audit şi consultanţăPricewaterhouseCoopers.

Astfel, rentabilitatea capitalului uman înRomânia a crescut cu 20% în perioada 2008- 2009, deoarece costurilecu forţa de muncă sunt cu peste 50% mai mici decât media europeană,în timp ce angajaţ ii din multinaţionalele locale generează unprofit mai mare cu 8% decât cei din Europa de Vest, arată studiulPwC.

Un angajat din outsourcing de pe o poziţie deentry-level câştigă, în medie, 1.200 de lei (285 de euro) net pelună, iar salariul poate creşte până la 1.600 de lei (380 de euro)net pe lună dacă mai cunoaşte o limbă străină în afară de engleză(şi creşte progresiv, cu cât e limba mai «exotică»), potrivitdatelor de la firmele de recrutare.

"De regulă, cei care aplică pentru un job încadrul Genpact sunt studenţi sau candidaţ i pentru o poziţie deentry-level care vorbesc fluent mai mult de o limbă străină. Înultimii ani, am observat că nivelul de cunoaş tere a limbilorstrăine scade, în timp ce aşteptările salariale ale tinerilor suntnerealiste.", a mai spus Tompa.

Procesul de recrutare în cadrul Genpact constăîn cinci runde eliminatorii: testarea cunoştinţelor de limbistrăine, testul tehnic pentru evaluarea cerinţelor specificejobului, discuţia cu un reprezentat al departamentului de resurseumane, interviul cu managerul direct (pentru a se evalua modul deadaptare a candidatului în cadrul echipei, în relaţia cu clientul,cerinţele operaţionale şi valoarea adusă echipei), iar la finalcandidatului îi va fi prezentat modul delucru.

Printre companiile din outsourcing care auanunţat că vor face noi angajări anul acesta se mai numărăAccenture şi Stefanini TechTeam, însă există şi foarte mult firmecare caută angajaţi pentru call centere, tot cunoscă tori de limbistrăine, precum Competence Call Center, Call Point sau Linea DirectCommunications.

"Outsourcing înseamnă procesul de a angaja oaltă companie care să gestioneze activităţile de business pentrutine (indiferent de domeniu), în timp ce call-center înseamnă să teocupi numai cu partea de suport pentru clienţi din business.Outsourcing înseamnă mult mai mult decât un call center. În callcentere, angajaţii preiau apelurile de la clienţi şi le furnizeazărăspunsuri sau le dau direcţii. În prezent, companiile la nivelglobal caută să-şi externalizeze activităţile de finanţe şicontabilitate, HR sau support IT, oferind oportunităţi de carierăcontabililor, experţilor în logistică sau specialiştilor în IT şiHR", a mai spus Tompa.

Genpact este prima companie de management alproceselor de business intrată în România în anul 2005. Anultrecut, compania a închiriat un al doilea sediu de birouri înCluj-Napoca, cu o suprafaţă totală de 1.200 de metri pătraţi.Compania furnizează servicii unui număr de peste 20 de companiimultinaţ ionale din Europa de Vest şi din SUA şi este listată pebursă, la New York Stock Exchange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO