Mediafax.biz Exclusiv

Grupul polonez de IT Asseco a ajuns la 200 de oameni în România şi are în plan să-şi întărească divizia de software

Grupul polonez de IT Asseco a ajuns la 200 de oameni în România şi are în plan să-şi întărească divizia de software

IT Asseco

Autor: Adrian Seceleanu

12.01.2012, 19:59 649

"În România avem acum aproape 200 de oameni. Faţă de anul 2009 am crescut cu 30% numărul de angajaţi dedicaţi soluţiilor pentru sistemul bancar. Planurile noastre sunt să creştem cu aproximativ 10-15% numărul de angajaţi în 2012", a declarat Liviu Gheorghe.

Mai mult soft pentru sectorul public

În România cele mai puternice linii de business ale Asseco sunt cele de integrare de sisteme IT şi furnizarea şi implementarea de soluţii în special pentru sectorul financiar-bancar. Planul strategic al companiei poloneze pentru România este întărirea diviziei de soft, spune Piotr Jelenski.

"Businessul de integrare de sisteme este important pentru noi, dar strategic ne concentrăm pe dezvoltarea de software, pe proiectele care implică dezvoltarea de software, implementarea de software. Suntem prezenţi în sectorul public din România şi acum cu elemente soft şi hardware, dar obiectivul nostru strategic este să creştem proporţia soluţiilor software în contractele cu sectorul public".

Cum a fost anul 2011 pentru Asseco în România, după ce în 2010 compania a afişat afaceri de 35 mil. euro, în scădere, şi un profit net de 2,7 mil. euro, în creştere faţă de anul precedent?

În general evoluţia este pozitivă spun cei doi oficiali ai Asseco, fără a oferi cifre exacte invocând restricţiile impuse de prezenţa pe bursă a grupului.

"Primele două trimestre din anul 2011 au fost destul de bune, dar nu aşa de bune pe cât ne aşteptam. Al treilea trimestru a fost mult mai bun, apropiindu-se de aşteptările noastre, la fel ca şi trimestrul patru", a spus Piotr Jelenski. "Pe segmentul bancar rezultatele sunt mai bune decât în 2010, în timp ce pe segmentul integrării de sisteme rezultatele sunt egale cu cele din anul precedent", a declarat şi Liviu Gheorghe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO