Mediafax.biz Exclusiv

H&M atacă provincia cu cinci magazine noi

H&M atacă provincia cu cinci magazine noi

Autor: Cristina Rosca

13.02.2012, 19:03 291

Primele magazine din acest an vor fi deschise de suedezi în lunile aprilie în Arad, Craiova, Iaşi, Brăila şi Suceava.

Reprezentanţii retailerului nu au dat detalii despre deschiderile din a doua jumătate a anului, însă, potrivit unor surse din piaţă, vor merge înainte cu inaugurările.

Magazinele anunţate de H&M pentru această primăvară vor fi amplasate în centre comerciale - Atrium Mall (Arad), Palas (Iaşi), Electroputere Parc (Craiova), Promenada Mall (Brăila) şi Iulius Mall (Suceava).

Suedezii nu deţin niciun magazin într-o zonă stradală.

Majoritatea retailerilor străini intraţi pe piaţa locală au evitat comerţul stradal. Spaniolii de la Inditex, cel mai mare jucător din comerţul de modă după cifra de afaceri, deţin un singur magazin stradal în Piteşti, deschis sub brandul Zara. În primăvară urmează a se deschide al doilea la Sibiu sub acelaşi brand.

H&M a intrat pe piaţa locală în luna martie a anului trecut, când a deschis primele magazine în Capitală. La finalul lui 2011 retailerul ajunsese să deţină pe piaţa locală şase magazine în Bucureşti şi cinci în provincie (Braşov, Cluj, Timi şoara, Oradea şi Constanţa).

Cele cinci noi magazine ale H&M vor avea fiecare o suprafaţă de circa 1.600 de metri pătraţi şi vor angaja 100-125 de persoane.

Suedezii de la H&M au avut în perioada martie-noiembrie 2011 vânzări de 37 de milioane de euro pe piaţa locală cu o reţea de 11 magazine, potrivit unui raport financiar al companiei. Anului fiscal al companiei suedeze începe la 1 decembrie şi se încheie în 30 noiembrie.

Cu noile unităţi la o medie de 3,5-4 mil. euro vânzări per magazin, H&M ar putea încheia 2012 cu afaceri de 50-70 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO