Mediafax.biz Exclusiv

Iberia şi British Airways pregătesc fuziunea operaţiunilor în aprilie, inclusiv în România

Autor: Iuliana Roibu

15.02.2011, 15:11 15

La nivel global,Willie Walsh, fost şef al BA, a fost desemnat săconducă şi noul grup IAG, listat în ianuarie pe bursalondoneză.

În România, Iberia are o reprezentanţă devânzări, condusă de Cristian Robescu, care a lucrat anterior cadirector adjunct în cadrul Alitalia înRomânia.

Biroul BA este condus de mai bine de treiani de Emil Delibashev, managerul de origine bulgară care a conduspănă în 2007 filiala British Airways din Bulgaria. După preluareabiroului de la Bucureşti, portofoliul lui Delibashev - care este şiambasador British Airways - s-a extins din primăvara lui 2009 latoată zona Balcanilor (României, Bulgariei şi Moldovei li s-auadăugat Croaţia, Serbia şi Muntenegru, Macedonia, Albania şiKosovo, Bosnia şi Herţegovina). In total este vorba de 41 dezboruri pe săptămână sau 66 în orarul devară.

Numărul zborurilor coordonate de managerulbulgar s-a menţinut în 2010 cam la acelaşi nivel, crescând la 43 pesăptămână prin adăugarea a încă două zboruri săptămânale de laDubrovnik.

"Suntem pe o pantă de creştere, condusă devânzările premium, şi sper să atragem cât mai mulţi pasageri noiodată cu vânzarea de bilete împreună cu Iberia", credeDelibashev.

Vânzările BA din România au scăzut cu 20%în termeni de număr de pasageri şi cu 15% din punctul de vedere alvalorii. În ianuarie 2011 însă, trendul descrescător s-a oprit, iarvânzările biletelor premium (business class şi first) au crescut cu60%, în timp ce biletele la clasa economică au înregistrat ocreştere mai mică, de 10-15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO