Mediafax.biz Exclusiv

Industria Clujului: Nokia pleacă. Emerson continuă angajările

Industria Clujului: Nokia pleacă. Emerson continuă angajările

Autor: Laurentiu Cotu

17.01.2012, 11:32 582

Grupul american Emerson, cu afaceri globale de peste 24 mld. dolari, a angajat anul trecut circa 400 de oameni în fabricile din parcul industrial Tetarom II din Cluj-Napoca şi intenţionează să continue recrutările, astfel că în acest an ar mai putea fi angajate circa 400 de persoane.

Ritmul de recrutare al Emerson este de 30-40 de oameni pe lună, astfel că în acest an numărul de angajaţi ai companiei este posibil să crească la 1.400 de persoane. Compania caută în prezent operatori şi ingineri pentru producţie, ingineri mecanici, electrotehnişti, electronişti şi automatişti pentru proiectare, dezvoltare şi service, specialişti IT pentru dezvoltare de aplicaţii, economişti, dar şi personal pentru servicii de support.

"Estimăm că vom menţine cel puţin ritmul de angajări din 2011. În ceea ce priveşte investiţiile în derulare, dezvoltăm în prezent în parcul industrial din Cluj o clădire de birouri cu o capacitate maximă de circa 800 de oameni", a declarat pentru ZF Transilvania Călin Banciu, general manager Emerson din România.

Conducerea compa niei nu a oferit mai multe informaţii des preinvestiţiile de rulate în parcul industrial din Cluj. Emerson are în prezent trei unităţi de producţie, iar conform planurilor anunţate anul trecut, în pregătire se află o nouă investiţie în extinderea celei de-a treia fabrici. Pe lângă cele trei unităţi de producţie Emerson din Cluj, cu o suprafaţă totală de circa 6.000 mp fiecare, a fost construit şi un centru de inginerie.

În momentul de faţă, printre diviziile Emerson prezente la Cluj sunt cele de regulatoare pentru gaze cu destinaţie industrială şi casnică, alternatoare electrice de mare putere, scule şi echipamente electrice, echipamente pentru medii periculoase şi echipamente profesionale pentru construcţii.

Potrivit unor informaţii anterioare furnizate de conducerea Emerson, compania intenţionează să construiască în Cluj încă trei unităţi de producţie, pe lângă cele trei existente deja, cu o suprafaţă totală de circa 27.000 mp. Potrivit aceloraşi informaţii, valoarea totală a investiţiilor din parcul industrial Tetarom II va depăşi 125 mil. euro la final, iar numărul total de angajaţi va ajunge la 2.000 de oameni.

"Produsele şi serviciile furnizate de compania noastră din Cluj sunt înglobate în proiecte complexe, dedicate în majoritate pieţei din Europa de Vest.Anul trecut, aceste pieţe au cunoscut o dezvoltare resimţită în creşterea cifrei de afaceri a companiei. Anul 2012 rămâne în acest moment un an incert", a spus Călin Banciu.

Compania Emerson SRL, cu sediu în Cluj-Napoca, a realizat în 2010 o cifră de afaceri de peste 113,1 mil. lei (circa 27 mil. euro), un câştig net de 11,2 mil. lei (aproximativ 2,7 mil. euro), cu un număr mediu de 556 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Compania Emerson este prezentă pe piaţa locală din anul 2006, însă inaugurarea fabricii din parcul industrial Tetarom II din Cluj-Napoca a avut loc în anul 2008. În urma investiţiilor realizate în Cluj, concernul american Emerson a primit aprobarea din partea Consiliului Judeţean Cluj de a cumpăra terenul din parcul industrial Tetarom II, cu o suprafaţă de peste 10 hectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO