Mediafax.biz Exclusiv

IRUM Reghin creşte pe baza exportului de tractoare în UE

Autor: Laurentiu Cotu

14.07.2011, 19:07 281

"Vânzărileau fost susţinute în prima parte a anului de reluarea investiţiilorîn domeniul utilajelor de exploatare forestieră şi a celor pentruagricultură. Un alt aspect important a fost creşterea exportului,în special al pieselor turnate şi pre lucrate pentru Germania, darşi al tractoarelor în UE", a declarat pentru ZF Transilvania MirceaEugen Oltean, director general al IRUM Reghin.

Compania a încheiat anul trecutcu o cifră de afaceri de 42,6 mil. lei (circa 10 mil. euro) şimizează în acest an pe o creştere cu 12% a afacerilor, până la 48mil. lei (11,4 mil. euro).

Compania este specializată înfabricarea tractoarelor, a utilajelor TAF (Tractoare ArticulateForestiere), dar şi a altor utilaje agricole şi forestiere.Capacitatea anuală de producţie a companiei din Reghin este de2.360 de tone pe an (utilaje, piese de schimb, pieseturnate).

Partenerii externi de afaceri ai IRUM suntdiverse firme de exploatare forestieră din Spania şi Bulgaria, darşi diverşi producători de utilaje din Germania, Franţa şi Italia.Aproximativ 22% din producţia companiei merge la export.

Compania şi-a bugetat o investiţie de peste3,5 mil. euro, având ca termen de finalizare anul 2012, ce prevedeconstruirea şi dotarea unei fabrici de confecţii metalice.Anul trecut, IRUM ainvestit 1 mil. euro pentru construirea unei linii de asamblare atractoarelor agricole TAG.

În 2010 a fost inaugurată laReghin o linie de asamblare a tractoarelor agricole sub licenţăBelarus, în urma parteneriatului încheiat între IRUM şi firma MinskTractor Works din Belarus.

În acest sens, a fost construită o unitatede producţie de 3.000 de metri pătraţi.În prezent, în cadrul acestui proiectIRUM se ocupă doar de asamblarea tractoarelor agricole.

Conducerea IRUM declara lainaugurarea liniei de asamblare a tractoarelor agricole căintenţionează să producă anual între 500 şi 800 de tractoareagricole, doar pentru piaţa internă în prima etapă, însă în funcţiede solicitări vor produce şi pentru export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO