Mediafax.biz Exclusiv

Max Mara ia locul Stefanel la km zero al modei, pe Victoriei

Autor: Cristina Rosca

18.08.2011, 20:33 270

Astfel Maxa Mara ajunge la "kilometrul zero" al modei româneşti, acolo unde Stefanel a început să scrie istoria capitalismului în urmă cu circa 20 de ani, într-un spaţiu de aproximativ 350 mp, pentru care chiria ar putea ajunge până la 20.000 de euro.

Max Mara, un brand prezent încă din 1999 pe Calea Victoriei, se mută astfel câţiva zeci de metri mai departe, pe aceeaşi arteră comercială, şi devine vecin cu Ermenegildo Zegna, un alt brand al companiei Alsa Boutiques, care a adus în franciză şi Max Mara. Alsa Boutiques este unul dintre cei mai importanţi jucători din fashionul de lux, cu cele cinci francize pe care le deţine - Max Mara, Er menegildo Zegna, Pal Zileri, Cocinelle şi Emporio Armani.

Magazinul Stefanel din Calea Victoriei şi-a închis porţile în luna mai a acestui an, după ce contractul încheiat în 1991, pe o perioadă de 20 de ani, cu firma Universal, proprie tara spaţiului, a expirat. Universal, companie controlată indirect de Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte, este unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii din Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO