Mediafax.biz Exclusiv

Metz, EBS: Investiţiile majore în IT devin improbabile pentru că se găsesc tot mai greu oameni

Autor: Laurentiu Cotu

26.03.2012, 21:30 210

"Căutăm în special oameni dornici să înveţe tehnologii precum SAP, .NET, Java, în condiţiile în care specialiştii existenţi în piaţă nu pot asigura în prezent ritmul de dezvoltare al companiei noastre. Investiţiile majore în IT devin improbabile datorită numărului extrem de redus de personal calificat disponibil în piaţă", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, CEO al EBS România.

Clujenii spun că dezvoltarea în continuare a firmelor existente pe piaţă este deja afectată de lipsa de specialişti în domeniul IT. Mai mult, conducerea EBS este de părere că perspectivele industriei IT sunt corespunzătoare acestei situaţii critice a pieţei resurselor umane.

"Prin trecerea la noul sistem de învăţământ universitar, bachelor şi master, calitatea absolvenţilor a scăzut simţitor. În cadrul celor trei ani de bachelor nu se pot forma specialişti competitivi. Studiile de master, care de fapt ar trebui să formeze specialişti, nu sunt tratate cu exigenţa necesară, ele fiind absolvite mult prea des în paralel cu o a doua facultate sau activitatea la primul angajator", a precizat Metz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO