Mediafax.biz Exclusiv

Modelul de creştere al Deichmann: milioane de pantofi la preţuri de circa 20 de euro

Modelul de creştere al Deichmann: milioane de pantofi la preţuri de circa 20 de euro

Autor: Cristina Rosca

10.04.2012, 19:55 375

Principalul motiv a fost preţul mic, de circa 21 de euro pe pereche, potrivit calculelor ZF. În condiţiile în care mai mulţi retaileri trăgeau obloanele unor magazine, retailerul german a mizat pe extindere în timp de criză, când preţul chiriilor a scăzut, iar costurile pentru deschiderea de magazine s-au redus la rândul lor.

Astfel, în 2011 nemţii au deschis 12 magazine noi. Cum investiţia medie într-un magazin Deichmann este de 600.000 de euro, potrivit estimărilor ZF, retailerul a investit doar anul trecut circa 7 mil. euro în deschideri.

Deichmann are în plan să îşi continue procesul de extindere pe piaţa locală şi în 2012, când are planificate 10 magazine noi.

Acest plan vine în contextul în care de la intrarea pe piaţă acum cinci ani până în 2010 cifra de afaceri a companiei s-a dublat în fiecare an, iar anul trecut avansul a fost de 50%.

Deichmann deţine în România 50 de magazine, dintre care două deschise în acest an. Retailerul a mizat în procesul de expansiune şi pe oraşele mai mici, precum Mediaş, Giurgiu sau Sighetul Marmaţiei, unde puterea de cumpărare este mai mică decât în Capitală.

Oficialii companiei anunţau anterior că se extind pentru că oamenii caută preţuri mici, iar în afara Bucureştiului compania are vânzări bune raportate la puterea de cumpărare, iar gradul de fidelizare este mult mai mare.

Retailerul cu profil de discount Deichmann, intrat pe piaţa locală în 2007ultimul an de boom economic - a reuşit să vândă în 2011 1,9 milioane de perechi de pantofi, faţă de 1,36 milioane în anul anterior, cu un preţ mediu de 21 euro/pereche, potrivit calculelor ZF.

Deichmann activează în retailul de încălţăminte alături de Leonardo, Otter, Musette şi Benvenuti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO