Mediafax.biz Exclusiv

Murad vrea să mai investească 20 milioane de euro pe Litoral şi să vândă 5 hoteluri

Autor: Liviu Iancu

17.10.2011, 15:25 260

"Vreau să ajung la cel puţin 5.000 de locuri de cazare la Năvodari, în Phoenicia Resort. Adică să devină o mică staţiune. Acum avem 1.800 de locuri de cazare şi sper ca în doi ani să ajungem la 5.000 de locuri", a declarat agenţiei MEDIAFAX Mohammad Murad.

Omul de afaceri are peste 5.000 de locuri de cazare în 11 structuri hoteliere din România, dintre care cinci în Bucureşti şi şase pe Litoral. Dintre acestea, circa 1.700 de locuri sunt în Bucureşti.

Murad a afirmat că va începe anul viitor construcţia la Năvodari a patru hoteluri de patru stele, care vor cumula 3.200 de locuri.

"Fiecare 1.000 de locuri de cazare costă în jur de 6 milioane de euro, deci cele 3.200 vor necesita o investiţie de aproximativ 20 de milioane de euro. Avem deja o parte din bani, dar căutăm şi finanţare. Suntem în discuţii cu mai multe instituţii financiare", a spus omul de afaceri.

Investiţiile în cele 1.800 de locuri de cazare pe care Murad le deţine deja la Năvodari au depăşit 20 de milioane de euro, incluzând terenul şi infrastructura. Din cele 12 hectare de teren cumpărate, complexul Phoenicia Resort ocupă doar un sfert.

Potrivit lui Murad, hotelurile din Năvodari şi Majestic, din nordul staţiunii Mamaia, au avut un grad de ocupare bun în acest an, spre deosebire de cele din sudul Litoralului.

"Şi eu aş vinde pentru că vreau să grupez toate locurile de cazare în Năvodari, iar banii pe care i-aş lua i-aş investi acolo. Avem câte un hotel în Jupiter, Olimp şi Neptun şi două în Mamaia (Majestic şi Perla). Toată lumea are câte un hotel, dar nimeni nu are o mică staţiune. Aşa nu mai ai probleme nici cu muzica, nici cu siguranţa. Încercăm să ne concentrăm pe Năvodari, pentru că e foarte greu să promovezi o staţiune dacă ai doar un hotel. Din păcate, zona de sud a avut de suferit, din mai multe motive, şi am simţit acest lucru pe pielea noastră", a mai spus omul de afaceri.

Mohammad Murad e unul dintre cei mai mari investitori în turismul românesc, în ceea ce priveşte numărul de camere, şi controlează lanţul de restaurante Spring Time, producătorul de pateuri Mandy şi mai multe afaceri în imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO