Mediafax.biz Exclusiv

Muscalu, ING: Condiţiile meteo nefavorabile din februarie se poate să fi avut un impact negativ asupra activităţii economice, reflectat în scăderea numărului creditelor acordate

Autor: Ciprian Botea

27.03.2012, 15:20 61

Ritmul anual de creştere a finanţărilor în lei a încetinit de la 4,9% în ianuarie la 4,3% luna trecută, în timp ce avansul creditului valutar (la valori exprimate în euro) a rămas neschimbat la circa 6%.

Datele privind cererea de credite indicau deja o scădere a activităţii de creditare şi în luna februarie, numărul rapoartelor eliberate de Biroul de Credit la cererea băncilor de a afla informaţii despre clienţii potenţiali coborând la 320.000, faţă de 350.000-400.000 de solicitări la sfârşitul anului trecut.

"Dinamica creditului neguvernamental urmează tendinţa slabă conturată în ultimele luni, dar este posibil ca în februarie condiţiile meteo nefavorabile să fi avut un impact negativ asupra activităţii economice, care s-a reflectat în scăderea numărului creditelor acordate", a spus Muscalu.

Soldul creditelor în lei ajungea la 80,3 mld. lei la sfârşitul lunii februarie, în timp ce finanţările în valută se apropiau de echivalentul a 142 mld. lei (32,6 mld. euro), potrivit BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO