Mediafax.biz Exclusiv

OBI se mută din Băneasa lui Popoviciu în Pipera la Patriciu

Autor: Cristi Moga

31.10.2011, 17:48 490

OBI a închiriat un spaţiu de 1.250 de metri pătraţi în Cubic Center, clădire aflată în portofoliul omului de afaceri Dinu Patriciu, după ce a avut în ultimii ani sediul în parcul de afaceri dezvoltat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu în cadrul mega-proiectului imobiliar Băneasa din nordul Capitalei.

"OBI se va muta de la începutul anului viitor", au declarat pentru ZF surse din piaţa imobiliară, în timp ce reprezentanţii OBI şi ai firmei Dinu Patriciu Global Services, prin care omul de afaceri îşi gestionează portofoliul imobiliar, nu au comentat informaţiile până la închiderea ediţiei.

Tot înCubicCentera închiriat un spaţiu de aproape 2.000 mp şi firma Agricover, companie cu venituri de peste 150 de milioane de euro anul trecut, în special din colectarea de cereale de la fermieri prin intermediul unei reţele de baze de recepţie şi de silozuri.

Agricover ar urma să se mute din luna decembrie, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii companiei, care nu au oferit informaţii legate de nivelul chiriilor.

Potrivit informaţiilor din piaţa imobiliară, spaţiile de birouri din Pipera se închiriază pentru valori cuprinse între 6 şi 12 euro/metru pătrat lunar, în funcţie de suprafaţa ocupată şi de specificaţiile spaţiului.

În 2008, când au fost finalizate primele clădiri de birouri din Băneasa Business & Technology Park, dezvoltatorii proiectului spuneau că nivelul minim al chiriei este de 17 euro/metrul pătrat, chiar şi dublu faţă de valorile de tranzacţionare din Pipera în prezent.

Cubic Center este o clădire de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 27.000 de metri pătraţi în care principalii chiriaşi sunt companii precum Mic.ro sau Bet Cafe Arena, aflate tot în portofoliul omului de afaceri Dinu Patriciu.

Din cauza problemelor de infrastructură, în ultimii ani zona Pipera-Tunari a fost evitată de companiile aflate în căutarea unor sedii noi, dar pe măsură ce toate proiectele de drumuri şi pasaje aflate în lucru vor fi finalizate, gradul de ocupare al clădirilor din zonă ar putea creşte

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO