Mediafax.biz Exclusiv

Omega Pharma România estimează afaceri în creştere cu peste 20% în 2011

Autor: Alice Gheorghe, Mediafax

20.04.2011, 15:56 119

Hipocrate 2000 a fost preluată la începutul anului 2009 degrupul belgian Omega Pharma, cu activităţi în domeniul farmaceuticşi parafarmaceutic.

Firma a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 2,7 milioanede euro, când au fost lansate patru produse pe piaţa locală.Vânzările din România ale Omega Pharma sunt generate în principalde suplimentele alimentare (60%), urmate de dispozitivele medicaleşi de produsele dermatocosmetice.

Compania exportă de la finele anului 2009 produse cătreRepublica Moldova, iar din martie 2010 către Polonia şiUngaria.

De asemenea, din acest an, compania ar putea extinde exporturilecătre Ucraina şi Cehia.

"Având în vedere politica Omega Pharma de lucru foarte strânsîntre companii, credem că produsele noastre vor mai ajunge şi înalte ţări, compania fiind prezentă în 35 de state. În generalţările din Estul Europei s-au arătat interesate de produselenoastre. Sunt ţări interesate de produse low entry, cele din Vestcer produse premium", a spus Marinescu.

Firma va lansa în acest an 7-8 produse. Omega a bugetat în acestan 600.000 euro pentru activităţi de marketing.

Omega Pharma România a lansat miercuri o gamă de produse pentruslăbit.

Producătorul deţine o fabrică în Bucureşti unde producedezinfectante, siropuri vitaminice, ceaiuri şi cosmetice pentrucopii, ceaiuri medicinale, siropuri cu extracte naturale,suplimente alimentare, OTC-uri (medicamente fără prescripţie) şidermatocosmetice.

"Anul trecut au fost făcute investiţii în capacităţile deproducţie, în utilaje, am schimbat depozitul", a spus Marinescu,care nu a precizat suma alocată acestor investiţii.

Grupul Omega, cu afaceri de 880 milioane de euro în 2010, are înportofoliu peste 3.500 de produse, printre acestea numărându-sevitamine, teste de sarcină şi loţiuni de protecţie solară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO