Mediafax.biz Exclusiv

Paraschiv, Pajo Holding: În circa cinci ani România ar putea înregistra o creştere fabuloasă a sectorului zootehnic

Autor: Ioana Mihai-Andrei

24.01.2012, 13:43 252

"Cred că în viitor alimentele româneşti vor face diferenţa şi că în domeniul agricol se pot face cele mai bune afaceri", spune Paraschiv.

Prin "acelaşi făgaş" omul de afaceri înţelege susţinerea nivelului de subvenţii (aşa-numitul "Ajutor de bunăstare") pentru crescătorii de animale - atât cât e, deoarece, "chiar dacă nu e de ajuns, cred că sunt limitări".

Iustin Paraschiv spune că ştie despre existenţa mai multor proiecte de investiţii în ferme de creştere a animalelor, numai că întreprinzătorii le menţin în stadiul de "dosar" din pricina instabilităţii din ultimii ani.

Tănărul n-are însă nicio ezitare şi întăreşte în repetate rănduri că agricultura este cel mai bun domeniu în care se poate investi acum în România.

Antreprenorul român are în plan intrarea pe piaţa rusă, care ar urma să permită din 2012 importurile de carne de porc din România.

Grupul controlat de Paraschiv derulează în acest sens un amplu proiect de investiţii pentru popularea cu porci a platformelor de la Oltchim, la Suinprod Băbeni, nefolosite până în a doua parte a anului trecut. În prezent este funcţională o singură hală (cu 13.000 de porci), iar în viitor, spune încredinţat Paraschiv, vor fi 11.

Astfel, până la sfârşitul primului trimestru ar urma să se încheie o investiţie cu o valoare de 4 milioane de euro cu fonduri europene.

În 2011, antreprenorul prahovean a investit şapte milioane de euro în fermele de pui, în creşterea capacităţilor de producţie de lângă Mizil (Prahova) şi în modernizarea fermei de porci Suinprod Băbeni.

Grupul de firme controlat de membrii familiei Paraschiv include firma Pajo Holding, precum şi Avicarvil, prin care sunt derulate afaceri cu carne de pui (deţinut 100% de Iustin Paraschiv), Carmistim, firmă care face comerţ cu carne (99% Iustin Paraschiv,1% Carmina Paraschiv) sau Ladrisi, cu activităţi în abatorizare (45% Iustin Paraschiv, 55% Carmina Paraschiv).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO