Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul de textile Târnava Sighişoara, afaceri mai mari cu 5% pe baza comenzilor la export

Autor: Laurentiu Cotu

05.04.2012, 12:00 118

"Contractele semnate cu clienţii externi, precum şi evoluţia relativ pozitivă a pieţei interne ne determină să estimăm pentru acest an o creştere cu 3-5% a afacerilor", a declarat Cecilia Hâncu, directorul general Târnava.

Reprezentanţii companiei spun că anul trecut au primit semnale pozitive doar de pe piaţa externă. Pe de altă parte, în 2011 forţa de muncă s-a stabilizat, iar Târnava a reuşit să crescă numărul de angajaţi.

Fabrica de textile din Mureş este una dintre cele mai vechi din ţară, cu o istorie de peste 60 de ani, iar în perioada în care industria textilă locală a devenit un jucător important pe harta mondială a lohn-ului, Târnava a reuşit să semneze contracte cu nume mari din industria modei.

Astfel, compania produce cămăşi pentru bărbaţi şi bluze pentru femei, pijamale sau veste pentru clienţi din Italia, Germania, Anglia, Elveţia, dar şi pentru piaţa locală.Ponderea cea mai mare a exporturilor se realizează cu clienţii din Italia (Benetton, MaxMara, Trussardi), respectiv Germania (Hauber, Luisa Cerano, Wappen, Toni Dress).

Cu toate că afacerile companiei nu trec de 2-3 milioane de euro, Târnava este unul dintre puţinele businessuri româneşti care deţin o filială proprie în Germania, la Nordhorn. Compania are puncte de vânzare şi în Sighişoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Braşov, Sibiu, Bistriţa, Alba Iulia sau Bucureşti.

Târnava şi-a bugetat pentru acest an investiţii în realizarea de tipare personalizate şi în modernizarea sistemului de gradare-multiplicare, după ce anul trecut producătorul din Sighişoara a investit în diversificarea paletei de modele şi îmbunătăţirea vânzărilor online. În prezent, Târnava produce şi cămăşi la comandă sau personalizate în funcţie de cerinţele clienţilor.

Târnava are 345 de angajaţi, 40 dintre aceştia fiind recrutaţi anul trecut. Acţionarii companiei sunt Asociaţia Târnava PAS cu 59,31% din titluri, restul de 40,69% din acţiuni aflându-se în posesia altor acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO