Mediafax.biz Exclusiv

Proprietarul Elit Cugir mai face 5 magazine în Transilvania în 2011

Autor: Cristina Rosca

23.08.2011, 20:26 535

Omul de afaceri s-a lansat în retail anul trecut, când în septembrie a deschis primul magazin al lanţului la Alba Iulia.

De atunci reţeaua de magazine s-a extins în Transilvania cu 13 unităţi, urmând ca alte cinci să fie deschise până la finalul anului.

"Factorul principal în deschiderea de noi magazine a fost cel al regionalităţii. S-a pornit concentric din Alba Iulia. Ulterior, am luat în calcul factorul demografic, orientându-ne către localităţi cu o populaţie de peste 10.000 de locuitori", spune George Anghelescu, administratorul companiei Retail Alba Com, care operează lanţul de magazine Alba Market.

Reţeaua de magazine, care activează pe segmentul de proximitate, a avut anul trecut venituri de circa 1,1 milioane de euro şi se aşteaptă la 8 milioane de euro în 2011.

Mateiu nu este singurul antreprenor român care a trecut din producţie şi în retail, alte exemple fiind Radu Timiş (Cristim), Vasile Lucuţ (Unicarm) şi Sorin Minea (Angst).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO