Mediafax.biz Exclusiv

RCS&RDS va vinde salariaţilor acţiuni la preţ preferenţial

Autor: Adrian Dumitrache

26.04.2011, 17:40 696

Informaţiile apar în mai multe convocatoare AGA de la finelelunii mai.

"Aprobarea acordării unor avantaje sub forma dreptului de stockoptions plan pentru acţiuni ale societăţii sau deţinute de aceasta,inclusiv aprobarea dobândirii unui procent din acţiunile proprii învederea alocării acestora, conform planului către anumiţisalariaţi, categorii de salariaţi, directori sau reprezentanţi aisocietăţilor din grupul RCS&RDS", se precizează la primul punctal convocatorului şedinţei extraordinare a acţionarilor RCS&RDSdin 25 mai.

Grupul este controlat indirect de către omul de afaceri ZoltanTeszari.

Tot la finele lunii mai, acţionarii RCS Management, firmăcontrolată direct de Teszari, cu o participaţie de 58,92%, vordiscuta contractarea unui credit de până la 40 milioane de euro şidobândirea de către societate a unui număr determinat de acţiuniproprii.

Alături de Teszari, acţionariatul RCS Management include alteopt persoane fizice, cu participaţii cuprinse între 2 şi 8%, plusCable Communications Systems (Olanda) - 2,99%. În 2008 şi 2009,societatea a raportat pierderi, iar din profitul net aferent anului2007 a acordat dividende de 11,2 milioane de lei.

Cu o reţea care acoperă peste 200 de oraşe, RCS&RDS esteunul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa serviciilor deteleviziune prin cablu şi prin satelit, telefonie fixă şimobilă.

Societatea are 422,06 de milioane de acţiuni, la o valoarenominală de 0,1 lei, împărţite de Cable Communications Systems(Olanda) - 88,9%, RCS&RDS - 5,04%, Zoltan Teszari - 2,03%,Csaba Ianos Ludescher - 1,1% şi alte 15 persoane fizice cuparticipaţii sub 1%, potrivit datelor de la RegistrulComerţului.

Printre cele 15 persoane fizice care deţin acţiuni laRCS&RDS se numără Valentin Popoviciu, director dezvoltare încadrul operatorului, cu o participaţie de 0,39%, şi Ovidiu Ghiman,fost director comercial al societăţii, în prezent directorul pentrustrategie şi dezvoltarea afacerii al Romtelecom. Ghiman deţine unnumăr de 1.687.850 titluri, reprezentând 0,39% din capitalul socialal RCS&RDS.

În primul trimestru, RCS&RDS a încheiat două acorduri definanţare, un credit sindicalizat de tip forward start de 206milioane de dolari pentru plata unor împrumuturi scadente şi uncredit sindicalizat în valoare de 125 milioane euro.

Ambele credite au fost garantate de Cable CommunicationsSystems, care a constituit în favoarea băncilor garanţii realemobiliare asupra unui număr de acţiuni reprezentând 66% dincapitalul social al RCS&RDS.

Operatorul şi-a început activitatea în urmă cu 15 ani şi esteprezent şi pe pieţele din Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia şiSerbia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO