Retail

Kiabi a început recrutările pentru un magazin în Sibiu

Autor: Cristina Stoian

09.11.2010, 10:32 7

Aceasta este a doua unitate deschisă înafara Capitalei, după Constanţa, în condiţiile în care în primeleopt luni de la intrarea pe piaţa din România Kiabi a deschismagazine în centrele comerciale bucureştene, din Berceni, Militari,Titan şi în galeria Carrefour Orhideea.

Investiţia medie într-un magazin de peste1.500 de metri pătraţi este de 500.000 de euro, dar poate ajunge şila 700.000 de euro, potrivit estimărilor ZF. Compania nu a dorit săofere nicio informaţie legată de noua deschidere.

Brandul Kiabi este deţinut de familiafranceză Mulliez, care controlează şi hipermarketurile Auchan şireţeaua de magazine cu articole sportive Decathlon şi carepregăteşte intrarea la nivel local a reţelei de bricolaj LeroyMerlin.

Concurent cu Takko, C&A sau Kenvelo,Kiabi a raportat pentru 2009, primul an în care a intrat la nivellocal, o cifră de afaceri de 1,7 mil.euro, în condiţiile în care a avut activitate maipuţin de şase luni. Retailerul intenţionează să deschidă 15magazine în următorii patru ani pe piaţa românească, potrivitafirmaţiilor anterioare ale conducerii companiei.

La nivel internaţional, Kiabi deţine peste380 de magazine proprii şi în franciză, cu o suprafaţă medie de1.300 mp, prin intermediul cărora a rulat anul trecut afaceri de unmiliard de euro. Echipa Kiabi este formată din 8.500 depersoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO