Mediafax.biz Exclusiv

Ruşii de la Luxoft au angajat încă 140 de oameni şi se extind în birourile lui Liviu Tudor din Pipera

Autor: Cristi Moga

06.12.2011, 18:40 540

Luxoft funcţiona într-un spaţiu de 2.200 de metri pătraţi, dar va ajunge de anul viitor la 4.800 de mp, devenind un chiriaş semnificativ al proiectului de 70.000 mp în care mai sunt prezente firme precum Kraft, Procter & Gamble, Veolia sau HP, precum şi băncile UniCredit, Raiffeisen şi Garanti.

"Extinderea de spaţiu a fost necesară datorită creşterii proiectelor pe care Luxoft le dezvoltă în Bucureşti pentru clienţii săi. Amenajarea noului spaţiu va fi finalizată în luna ianuarie 2012. La finalul anului 2010, ITC Networks număra 517 angajaţi. În acest moment avem 657 de angajaţi", a precizat pentru ZF Bogdan Pelinescu, administratorul Luxoft România.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice, Luxoft a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 14 milioane de euro, în creştere cu 4,5%, în timp ce profitul net s-a ridicat la 3,7 milioane de euro, în creştere cu 24%.

Reprezentanţii locali ai Luxoft nu oferă informaţii cu privire la evoluţia cifrei de afaceri în acest an sau a planului privind noi angajări.

La nivel mondial, Luxoft are printre clienţi companii precum IBM, HP, Deutsche Bank sau Boeing, în timp ce la Bucureşti sunt dezvoltate proiecte în principal din zona de telecom, unde printre clienţii menţionaţi pe siteul companiei se numără firmele Avaya şi Juniper.

Tranzacţia prin care Luxoft s-a extins înNovoParka fost intermediată de firma de consultanţă imobiliară BNP Paribas Real Estate, jucător cu afaceri de 0,6 mil. euro pe piaţa locală anul trecut.

"Segmentul IT are o contribuţie importantă la cererea pentru noi clădiri de birouri în România, acţionarii companiilor din acest domeniu având şi alte planuri de expansiune pe piaţa locală", spune Viorel Lăcătuş, investment agency director în cadrul BNP Paribas Real Estate.

O altă tranzacţie importantă din piaţa de birouri realizată de o firmă de IT în ultimele luni a fost cea prin care producătorul chinez de echipamente IT&C Huawei a închiriat un spaţiu de 4.000 de metri pătraţi în clădirea Lakeview situată pe bulevardul Barbu Văcărescu, unde va fi deschis un centru global de servicii şi vor fi angajaţi 1.000 de oameni în următorii ani.

Luxoft, parte a grupului IBS din Rusia, este o companie cu circa 4.500 de angajaţi în Rusia, Polonia, România, Marea Britanie, Ucraina şi Vietnam şi afaceri de 206 milioane de dolari anul trecut.

Pe plan local compania a intrat în 2008 prin achiziţia firmei ITC Networks înfiinţată de Doru Mardare, care a păstrat un pachet minoritar în companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO