Mediafax.biz Exclusiv

Se transformă City Mall în „City Hospital“? După venirea noilor proprietari mai sunt doar 35 de magazine deschise, iar site-ul e căzut

Se transformă City Mall în „City Hospital“? După venirea noilor proprietari mai sunt doar 35 de magazine deschise, iar site-ul e căzut

Autor: Cristi Moga

01.04.2012, 20:19 1009

"Ştiu sigur că există planuri arhitecturale pentru transformarea City Mall în spital", spune un consultant din piaţa imobiliară.

"Noii proprietari negociază cu un operator medical care nu este prezent pe piaţa locală", spune o altă sursă din piaţa imobiliară, în timp ce vânzătoarele de la cele câteva magazine care mai erau deschise sâmbătă în City Mall nu ştiu la ce să se aştepte în următoarele săptămâni.

"Luna asta mai ţinem deschis", spune o angajată a magazinului de încălţăminte Benvenuti de la etajul 1.

Şi apoi? "Nu ştim nimic". "Am auzit că vor să îl renoveze, dar am auzit că ar putea face şi o clinică", spune şi o angajată din magazinul House of Art, situat la parter.

Dacă în urmă cu circa un an erau aproape 80 de magazine în cadrul mallului situat în zona de sud a Capitalei, în prezent mai sunt doar aproximativ 35, potrivit unei monitorizări a ZF. De la parter au fost închise în primul rând supermarketul Primăvara şi magazinul Domo, în timp ce de la primul etaj s-a renunţat la cel mai mare magazin de îmbrăcăminte din cadrul City Mall, şi anume unitatea Sprider Stores.

Ce mai e deschis

La etajul doi, în zona de food-court, mai sunt funcţionale doar unităţile KFC şi Spring Time, o cafenea şi un loc de joacă pentru copii, în timp ce la etajul trei scările rulante nu mai urcă, iar paznicii te anunţă că nu mai ai motive să urci - săptămâna trecută a fost închis cinematograful Citiplex, iar spaţiul cu jocuri electronice a fost de asemenea închis destul de recent.

Toate aceste mişcări au avut loc de la începutul acestui an, după ce omul de afaceri Ioannis Papalekas a reintrat în posesia mallului ca urmare a procesului de lichidare provocat de falimentul fostului proprietar, Victoria Holding, controlat de APN European Retail Trust.

La sfârşitul anului 2011 Papalekas a achitat suma de 17,3 milioane de euro pentru care a fost răscumpărat proiectul, iar de atunci a fost lansată ipoteză transformării centrului comercial în spital.

În ceea ce priveşte informaţiile oficiale, acestea sunt foarte puţine, în condiţiile în care Papalekas este un investitor care nu a ieşit niciodată în faţa presei.

Mai mult, media nu are nicio fotografie cu acest om de afaceri, iar site-ul City Mall nu poate fi accesat de câteva zile.

Se încearcă atragerea unui supermarket

Surse din piaţa de retail spun că Pa palekas a început să rezilieze contractele cu foştii chiriaşi cu scopul de a pregăti City Mall pentru o serie de modificări importante, care s-ar putea concretiza prin realizarea unui spital privat la etajele superioare.

Spaţiile de la parter şi, eventual, şi de la primul etaj ar putea fi păstrate pentru utilizare comercială şi se încearcă atragerea unui nou chiriaş din zona super/hiper mar keturilor.

În cel de-al doilea corp de clădire al mallului, respectiv la parterul parcării supraterane situate peste drum, germanii de la Billa continuă să opereze un supermarket, în timp ce băncile BCR, Piraeus, Raiffeisen şi Emporiki au amenajată câte o agenţie.

După o achiziţie de 17 milioane de euro într-o perioadă cu lichidităţi extrem de reduse pe piaţa imobiliară, este cert că actualul proiect City Mall va lua o nouă direcţie.

Dacă centrul comercial va fi într-adevăr transformat într-un "City Hospital", probabil vom afla în următoarele săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO