Mediafax.biz Exclusiv

Sectorul IT va creşte şi în 2012, fiind un domeniu complementar programelor de austeritate desfăşurate de companii, spune şeful Endava România.

Autor: Adrian Seceleanu

07.02.2012, 13:15 224

Potrivit conducerii Endava, domeniul IT are avantajul de a fi complementar programelor de austeritate desfăşurate de companii, fiind cel mai bun partener în eficientizarea activităţilor atunci când resursele sunt limitate.

În plus, Marian Popa este de părere că tendinţa de externalizare a serviciilor IT se va accentua în perioada următoare.

"Până în prezent externalizarea serviciilor IT se referă în special la piaţa externă, însă de curând a apărut şi externalizarea pe plan intern. Piaţa este în creştere şi se consolidează, dar vor mai trece câţiva ani până când oferta va putea fi furnizată la scară mare şi de companii cu capital românesc", a spus şeful Endava.

Printre companiile locale care au început externalizarea serviciilor IT sunt cele din domeniul telecom, financiar, dar şi companii din sectorul energetic, cu atât mai mult cu cât externalizarea serviciilor IT îşi arată beneficiile mai mult în cazul companiilor de dimensiuni mari.

Anul trecut, Endava a livrat proiecte de dezvoltare software pentru principalele instituţii bancare din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO