Mediafax.biz Exclusiv

Şeful Top Brands Distribution : În România nu poţi să faci investiţii pentru că statul te acuză că eşti hoţ

Autor: Adelina Mihai

05.05.2011, 12:43 163

"În România nu poţi să faci investiţii pentru că statul teacuză că eşti hoţ", spuneElGhadban.

Potrivitacţionarului Top Brands Distribution, autorităţile nu au făcut mare lucru pentru aîncuraja mediul de afaceri, iar problema nu este legată delegislaţie.

"Problema este că atunci când vine un angajat alstatului în orice fel de control, eşti acuzat că eşti hoţ şitrebuie să aloci timp şi resurse ca să demonstrezi că e invers,pentru că asta e mentalitatea", explică şeful companiei dedistribuţie.

El se întreabă în continuare ce lege poate oprimentalitatea angajaţilor de la stat, care vin în control şi uită căîşi primesc salariile din impozitul pe care îl plătesc companiileprivate şi angajaţii.

ElGhadban consideră că dacă măsurile derestructurare anunţate de Guvern se vor aplica, economia va creşte,pentru că şi mediul de afaceri va fi ajutat pe termen mediu şilung.

"Există prea multe controale ale autorităţilor,uneori se întâmplă să se întâlnească la noi mai mulţi reprezentanţide la diferite autorităţi de control", a adăugat el.

Wael El Ghadban deţine 50%din Top Brands Distribution, restul acţiunilor aparţinând firmeiBrightlane.

Top Brands Distribution este cel de-al doilea mare jucătorde pe piaţa de distribuţie de bunuri de larg consum, dupăInterbrands, înregistrând anul trecut o cifră de afaceri de 324mil. euro, nivel aproape similar cu cel din 2009.

În ceea ce priveşte planurile companiei pentru piaţalocală, Wael El Ghadban spune că are în vedere inclusiv listarea labursă, pregătirile în acest sens urmând să înceapă.

"Am luat în considerare listarea la bursă, dar a fost odiscuţie doar la nivel general. Ne pregătim să începem să studiemfoarte serios posibilitatea listării la bursă de anul viitor", aexplicat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO