Mediafax.biz Exclusiv

Sorescu, Rădăcini: Acum este cea mai bună perioadă pentru extinderi

07.02.2011, 12:53 28

"Dealerii dingrupul Rădăcini au crescut nu datorită pieţei, ci pentru că au luatdin cota de piaţă a altora. Acum nu mai discutăm de o piaţănormală, ci de una foarte dură", explică Sorescu.

GrupulRădăcini cuprinde dealeri ai mărcilor Opel, Chevrolet, Mazda,Citroën, Suzuki, dar şi Cadillac şi Corvette, fiind controlat deomul de afaceri iranian Ali Madadi.

Companiaare în plan să inaugureze anul acesta două noi centre auto înBrăila şi Galaţi, care vor cumula investiţii de 1 milion de euro,la care se va adăuga un nou dealer Citroën în Capitală, în afaracelui din Constanţa.

"Noilecentre din Galaţi şi Brăila sunt deja în construcţie. În Brăila vominvesti în jur de 400-500.000 de euro şi deja avem un Bosch CarService care aparţine de Rădăcini. În afară de Mazda, Opel şiChevrolet, vom avea şi Suzuki. La Galaţi vom avea în principalmărcile tradiţionale ale grupului, dar nu ştim exact care încă", amai spus Sorescu.

Anultrecut, businessul Radăcini a înregistrat o creştere de aproximativ1-2%, la puţin peste 100 de milioane de euro. Din total, aproape unsfert reprezintă flota de maşini de teren Iveco Massif vândutePoliţiei de Frontieră, acestea fiind achiziţionate pentrusecurizarea graniţelor, în vederea aderării la spaţiulSchengen.Valoareacelor 426 de automobile a fost de aproximativ 24 milioane deeuro.

"În total, pe toate mărcile, am vândut aproximativ 5.000 demaşini anul trecut, în creştere cu 15% faţă de 2009", a precizatSorescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO