Mediafax.biz Exclusiv

Superlit ia în calcul o investiţie de 10 mil.euro pentru dublarea capacităţii de producţie

Autor: Andreea Neferu

07.11.2011, 13:40 128

"Acum luăm în calcul o investiţie de încă 10 milioane de euro pentru dublarea capacităţii de producţie, prin care s-ar putea crea între 50 şi 70 de noi locuri de muncă. La noi orice investiţie se face iarna şi urmează să se ia hotărârea dacă investiţia se va realiza la Buzău sau în alt loc din România sau Europa", a explicat Niţu.

El a adăugat că investiţia va fi finalizată în 2012.

Potrivit şefului Superlit România, firma studiază şi posibilitatea de a transporta produsele pe Dunăre.

Chiar daca incertitudinile de pe pieţele internaţionale fac ca situaţia să fie mai dificilă decât în urmă 3-4 ani, reprezentanţii producătorului spun că activează pe un segment de nişă care le permite să înregistreze creşteri.

Superlit deţine la Buzău o fabrică de tuburi şi ţevi utilizate, printre altele, pentru sisteme de alimentare cu apă, instalaţii de irigaţii şi canalizare sau industria hidroenergetică, în care a investit iniţial, în 2008, circa 10 milioane de euro. De atunci, Superlit a mai cheltuit circa 4-4,5 milioane pe upgrade-uri ale liniei existente, care produce 200 de kilometri de ţevi şi tuburi pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO