Mediafax.biz Exclusiv

Teamnet aşteaptă afaceri de 30 mil. euro, în creştere cu 50%, pe baza contractelor cu statul

Teamnet aşteaptă afaceri de 30 mil. euro, în creştere cu 50%, pe baza contractelor cu statul

Autor: Ştefan Vrabie

04.07.2011, 18:29 408

"Compania a evoluat conformpreviziunilor pe care le aveam încă de acum doi ani. Am reuşit săne atingem obiectivul cifrei de afaceri de 20 de milioane de euroîn 2010 şi credem că anul acesta vom avea o creştere de aproximativ50%", a spus Bogdan Padiu, directorul executiv alcompaniei.

Avansul va veni pe de-o parte dincontractele noi în principal pe zona de fonduri europene, dar pe dealtă parte şi din contractele încheiate cu statul român, carereprezintă o pondere de 70% din afacerile Teamnet. "În criză,sectorul privat s-a contractat foarte puternic, în timp ce în zonaguvernamentală nevoile de monitorizare a sistemelor IT şiproiectele din bani europeni au crescut", justifică BogdanPadiu.

Pentru acest an, compania are deasemenea în plan să continue extinderea la nivel regional după ce adeschis anul trecut birouri la Chişinău şi Bruxelles, în vizorpentru noi reprezentanţe fiind destinaţii precum Turcia şi Serbia."Dezvoltarea la nivel internaţional este unul dintre cele maiimportante obiective pentru următorul an, mai ales că estimăm ocreştere importantă a afacerilor generate din export în următoriitrei ani. Până în 2014, jumătate din încasări vor veni din afară",a afirmat Padiu, fără a dezvălui care a fost nivelul investiţiilorpentru noile birouri.

La sfârşitul lunii mai, Teamnet alansat M.O.R.E. (Management and Organisation of Resources andEmployees), o platformă integrată de tip SaaS - soft ca serviciu -dezvoltată integral de compania românească şi dedicată firmelormici şi mijlocii.

Platforma include aplicaţiiprecum managementul activităţilor de birou, portal intern,facturare, arhivare electronică, managementul documentelor, e-mail,managementul relaţiilor cu clienţii, software legislativ şimanagement flotă auto şi este accesibilă pe baza unui abonamentlunar curpins între 17 şi 50 de euro per utilizator, în funcţie denumărul aplicaţiilor incluse.

Astfel, costul este mai redusdecât în cazul unei soluţii IT clasice, care presupune atâtachiziţia de hardware, cât şi a aplicaţiilor software şi aserviciilor de consultanţă.

Spre exemplu, pentru o companiede mici dimensiuni costul în varianta tradiţională poate fi, înfuncţie de anumiţi parametri, de 21.000 de euro pe an, însăplatforma M.O.R.E. presupune un cost de aproximativ 2.700 de europe an, în condiţii similare, potrivit calculelorTeamnet.

"În acest moment avem peste 300de clienţi ai platformei M.O.R.E. şi sperăm să ajungem la 5.000până la sfârşitul anului", a declarat directorul, cu menţiunea cămajoritatea sunt clienţi din sectorul public, în specialministere.

"Softul ca serviciu va fi o sursăimportantă de venituri în viitor, mai ales că serviciile reprezintădeja jumătate din cifra de afaceri.Cred că în următorii doi-trei ani platforma vareprezenta în sine un procent important din cifra noastră deafaceri", a mai spus Bogdan Padiu.

Compania are peste 300 de angajaţi şiestimează un avans de cel puţin 10% până la sfârşitulanului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO