Mediafax.biz Exclusiv

Turcii de la Credit Europe aduc trei vicepreşedinţi noi

Autor: Liviu Chiru

10.03.2011, 09:41 88

"Din vecheaechipă de conducere, doar Mirela Bordea şi Paul Prodan şi-aupăstrat posturile de vicepreşedinţi", au precizat reprezentanţiibăncii. Împrospătarea echipelor de manangement la anumite intervalede timp face parte din tradiţia grupului controlat de miliardarulturc.

Vicepreşedinţii Sedat Topcu, caregestionează finanţele băncii, Utku Ogrendil, responsabil de retail,şi Ahmet Cemal Yildirim îşi vor încheia mandatele luna viitoare. Înlocul lor vor fi numiţi tot manageri turci, postul de chieffinancial officer urmând să fie preluat de un expat adus de la unauditor din Big Four din Olanda.

Mişcarea vine după ce toamna trecută fostulprim-vicepreşedinte, Omer Tetik, a fost promovat pe postul depreşedinte, el înlocuindu-l pe Murat Sabaz, care a preluatconducerea filialei grupului din Turcia. Sabaz deţinuse mai puţinde doi ani postul de preşedinte, pe care îl preluase după decesullui Tamer Ozatakul, fostul CEO al băncii, în primăvara lui 2009.Înainte, Sabaz fusese prim-vicepreşedinte al băncii.

Noua echipă de conducere va fi prezentată încadrul unei conferinţe de presă la jumătatea lunii, când vor fianunţate şi rezultatele pe 2010 şi strategia pentru aniiurmători.

Omer Tetik este unul dintre veteranii expaţiai sistemului bancar, lucrând în România de pe vremea fosteiFinansbank, devenită apoi Credit Europe Bank în 2007.

Mai întâi, în perioada 2000 - iulie 2005 ela fost vicepreşedinte responsabil cu trezoreria. Venise de laFinansbank Moscova. Din vara lui 2005 a preluat conducerea divizieide retail şi carduri. În iunie 2009 a fost numitprim-vicepreşedinte.

A fost căsătorit cu Sorana Paşcu, fiică afostului ministru al apărării Ioan Mircea Paşcu, care lucrase totîn Finansbank, ca dealer, iar apoi la ING, la private banking, iarla sfârşitul lui 2007 s-a retras din sectorul bancar.

Mirela Bordea este de asemenea un membru cuvechime al managementului băncii, în timp ce Paul Prodan, unbancher cu experienţă, a fost cooptat în echipă în 2007, preluândla început postul de director al trezoreriei, după care a fostpromovat vicepreşedinte adjunct, iar apoivicepreşedinte.

În septembrie anul trecut Credit Europe Bankavea active de 5 miliarde de lei (1,1 mld. euro) şi acumulase peprimele nouă luni o pierdere - calculată conform standardelorlocale de contabilitate - de 76 de milioane de lei (18 mil.euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO