Mediafax.biz Exclusiv

Un executiv italian care a lucrat în Colgate, şef la Nurofen

Autor: Adelina Mihai

20.09.2011, 18:06 69

Paolo D'Orso, 40 de ani, cu domiciliul în Praga, va avea un mandat de patru ani la conducerea Reckitt Benckiser România şi zona Balcanilor, în locul lui Eric Marie Jean Gilliot.

Potrivit informaţiilor postate de acesta pe reţeaua de socializare de business LinkedIn, D'Orso este responsabil de un business cu venituri nete de peste 80 de milioane de euro şi 106 angajaţi.

Înainte de Reckitt Benckiser, el a fost timp de aproape patru ani associate director şi şeful diviziei de marketing al furnizorului de produse de nutriţie pentru animale de companie Hill's Pet Nutrition pentru regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Anterior, el a lucrat timp de cinci ani în cadrul producătorului de bunuri de larg consum Colgate - Palmolive, unde în primii doi ani a fost national divizional manager pentru Colgate Palmolive Italia (unde gestiona venituri de 70 de milioane de euro, adică 30% din cifra de afaceri a companiei în Italia).

Reckitt Benckiser România a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 59,6 milioane de euro (în creştere cu 18% faţă de anul anterior) şi un profit net de peste 11 milioane de euro, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Compania avea la finele anului trecut 61 de angajaţi pe piaţa locală.

Printre produsele comercializate de companie se mai numără, pe lângă pastilele Nurofen, şi prezervativele Durex, dar şi mărcile Calgon, Vanish şi Air Wick.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO